Περισσότεροι Κινέζοι κάνουν ταξίδια κατά τη διάρκεια των διακοπών σε σύγκριση με 10 χρόνια πριν. Αυτό αποκαλύπτουν οι στατιστικές και ακαδημαϊκές μελέτες.

Σημειώνεται ότι τόσο ο αριθμός των εγχώριων όσο και των εξερχόμενων τουριστών έχει σημειώσει σταθερή αύξηση από το 2008 έως το 2018.

Οι τουρίστες στην Κίνα έχουν γίνει πιο ενεργοί στο να περάσουν τις δημόσιες αργίες τους σε ταξίδια, σύμφωνα με έκθεση της Ακαδημίας Τουρισμού της Κίνας.

Υπογραμμίζεται ότι οι τέσσερις δημόσιες αργίες το 2018, σημείωσαν σημαντική αύξηση στον αριθμό των εγχώριων τουριστών. Πρόκειται για το Εαρινό Φεστιβάλ, την Ημέρα του Καθαρισμού Τάφων, την Πρωτομαγιά και το Φεστιβάλ Δράκου του Δράκου,

Εκτός από τα αξιοθέατα, περισσότεροι Κινέζοι τουρίστες επιλέγουν τώρα να βιώσουν την πολιτιστική ουσία των προορισμών τους. Αυτό σημαίνει επισκέψεις τα τοπικά μουσεία.

Μάλιστα, τα τελευταία τρία χρόνια οι επισκέπτες σε κινέζικα μουσεία έχουν αυξηθεί κατά περίπου 100 εκατ. το χρόνο.

Τέλος, κατά τη διάρκεια των εβδομαδιαίων ανοιξιάτικων εορτασμών το 2019, πάνω από το 40% των 415 εκατομμυρίων εγχώριων τουριστών επισκέφθηκαν μουσεία, σύμφωνα με έκθεση της Ακαδημίας Τουρισμού της Κίνας.