Αύξηση 25% καταγράφηκε τους τελευταίους 12 μήνες στον αριθμό των παραθεριστών που ταξιδεύουν ανασφάλιστοι στο εξωτερικό. Ειδικότερα οι έρευνες που πραγματοποίησε η ABTA στις αρχές του μήνα έδειξαν άλμα κατά 22% σε σύγκριση με το Μάιο του περασμένου έτους.

Οι νεότεροι ταξιδιώτες είναι οι πιο πιθανό να ταξιδεύουν στο εξωτερικό ανασφάλιστοι, ενώ οι αριθμοί αυτοί συνεχώς αυξάνονται. Περίπου το 40% των ατόμων ηλικίας 18-24 ετών και το 38% των ατόμων ηλικίας 25-34 ετών ταξίδευαν στο εξωτερικό ανασφάλιστα το δωδεκάμηνο έως το Μάιο του 2017.

Πέρυσι ο αριθμός και για τις δύο ομάδες ήταν 31%. Από αυτούς που ταξίδευαν στο εξωτερικό χωρίς ασφάλιση, το 36% σκέφτηκε απλώς ότι δεν το χρειάστηκε, ενώ το 22% δήλωσε ότι το να ταξιδέψουν ανασφάλιστοι ήταν ένας κίνδυνος που ήταν πρόθυμοι να αναλάβουν.

“Κάθε χρόνο βλέπουμε περιπτώσεις ατόμων που αντιμετωπίζουν δυσκολίες εξαιτίας ταξιδιών χωρίς ασφάλιση”, δήλωσε ο Mark Tanzer, διευθύνων σύμβουλος της ABTA. “Συχνά, οι οικογένειές τους πρέπει να συγκεντρώνουν χιλιάδες λίρες για τη θεραπεία ή τον επαναπατρισμό τους και γι ‘αυτό είναι τόσο ανησυχητικό να βλέπουμε αύξηση των νεαρών ατόμων που ταξιδεύουν χωρίς ασφάλιση. Αντί να χρειάζεται να καταφεύγουν στην καλοσύνη των ξένων, οι παραθεριστές θα πρέπει να σιγουρευτούν ότι έχουν τη σωστή ασφάλιση και θα ήθελα να παροτρύνω όλους τους παραθεριστές να βεβαιωθούν ότι θα πάρουν ασφαλιστήριο συμβόλαιο αυτό το καλοκαίρι στα ταξίδια τους».