Έσπασε κάθε ρεκόρ η εισροή τουριστών στο Ισραήλ τον περασμένο μήνα. Συγκεκριμένα, 346.900 τουρίστες επισκέφθηκαν το Ισραήλ το Μάιο, ξεπερνώντας το προηγούμενο ρεκόρ του Μαΐου του 2014, λίγο πριν από τον πόλεμο στη Γάζα το 2014.

Ταυτόχρονα, ένα νέο ρεκόρ σημειώθηκε στις τουριστικές αφίξεις μεταξύ Ιανουαρίου και Μαΐου του τρέχοντος έτους, με 1,43 εκατ. καταχωρημένες εγγραφές.

Σύμφωνα με στοιχεία του Υπουργείου Τουρισμού του Ισραήλ, οι αριθμοί των τουριστών αυξήθηκαν σε περιόδους ειρήνης, αλλά μειώθηκαν απότομα κατά τη διάρκεια των πρόσφατων εχθροπραξιών με τη Χαμάς.

Σημειώνεται ότι ο τουρισμός έχει συνεισφέρει με 2,18 δις. δολάρια στην ισραηλινή οικονομία από τον Ιανουάριο του 2017, όπως αναφέρουν στελέχη του Υπουργείου της χώρας.

Η συντριπτική πλειοψηφία των τουριστών έφτασε αεροπορικώς, με μόλις 44.000 επισκέπτες να κάνουν χρήση των χερσαίων διαβάσεων με την Ιορδανία και την Αίγυπτο.

Με την αύξηση των πτήσεων, η κυκλοφορία στο αεροδρόμιο Ben Gurion, την κύρια διεθνή πύλη του Ισραήλ, βρίσκεται επίσης σε υψηλά επίπεδα, σύμφωνα με πρόσφατη έκθεση της Ισραηλινής Υπηρεσίας Αερολιμένων.

Ειδικότερα, 1.74 εκατ. επιβάτες πέρασαν από το αεροδρόμιο τον Απρίλιο, καταγράφοντας άλμα 26% τον ίδιο μήνα πέρυσι.

Τον ίδιο μήνα, ο αερομεταφορέας Cathay Pacific του Χονγκ Κονγκ ξεκίνησε πτήσεις προς το Τελ Αβίβ προσχωρώντας στον ιδιωτικό κινεζικό αερομεταφορέα Hainan για να αξιοποιήσει την αυξανόμενη εξερχόμενη τουριστική κίνηση από την Κίνα και τη Νότια Κορέα, ασκώντας με τον τρόπο αυτό πίεση στον ισραηλινό φορέα El Al.