Σημαντική αύξηση στον αριθμό των επισκεπτών που καλωσόρισε η Εσθονία από το Ηνωμένο Βασίλειο καταγράφηκε το 2017, με τον αριθμό των αφίξεων να κινείται ανοδικά κατά ένα πέμπτο σε σύγκριση με το 2016.

Ειδικότερα, τα στοιχεία από τον Ιανουάριο έως τον Δεκέμβριο του 2017 παρουσιάζουν άνοδο 20%, ενώ πάνω από 58.402 επισκέπτες του Ηνωμένου Βασιλείου ταξίδεψαν στον προορισμό κατά τη δωδεκάμηνη περίοδο.

Η έκθεση δείχνει ότι ο αριθμός των διανυκτερεύσεων που πραγματοποιήθηκαν στις εγκαταστάσεις τουριστικών καταλυμάτων στην Εσθονία από τους τουρίστες του Ηνωμένου Βασιλείου ήταν 128.076 – σημειώνοντας αύξηση 19% συγκριτικά με το 2016.

Η Εσθονία γιορτάζει τα 100 της χρόνια το 2018 με ένα ειδικό πρόγραμμα εκδηλώσεων και πρωτοβουλιών που σηματοδοτούν την 100ή επέτειο της ανεξαρτησίας της χώρας.

Για την περαιτέρω προώθηση του προορισμού θα κυκλοφορήσει ένα συναρπαστικό πρόγραμμα με εκδηλώσεις τέχνης, μουσικής και ιστορίας.

Επισημαίνεται ότι είναι η τέταρτη συνεχής χρονιά που η Εσθονία παρουσίασε αύξηση των βρετανικών αριθμών επισκεπτών, επιδεικνύοντας σημαντική αύξηση της ελκυστικότητάς της στην αγορά του Ηνωμένου Βασιλείου.

Μάλιστα, η έναρξη της απευθείας πτήσης της British Airways από το Λονδίνο-Gatwick προς το Ταλίν στις αρχές του 2017 συνέβαλε στην άνοδο των αφίξεων επισκεπτών του Ηνωμένου Βασιλείου, διευκολύνοντας τους ταξιδιώτες να ταξιδεύουν στον προορισμό.

Ο διευθυντής του Visit Estonia, Tarmo Mutso, σχολίασε χαρακτηριστικά: «Είναι μια εξαιρετικά συναρπαστική στιγμή για την Εσθονία και η αύξηση του αριθμού των επισκεπτών από το Ηνωμένο Βασίλειο είναι μαρτυρία των προσπαθειών μας για την προώθηση του προορισμού σε αυτήν την βασική αγορά».