Αύξηση 17,25% σημείωθηκε στους επισκέπτες από το Κουβέιτ προς την Τουρκία αγγίζοντας τις 90,590 ταξιδιώτες κατά τη διάρκεια των πρώτων πέντε μηνών του έτους, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του Τουρκικού Προξενείου για τις χώρες του Κόλπου.

Το Κουβέιτ έρχεται πρώτο σε ταξιδιώτες που επισκέπτονται την Τουρκία για τουρισμό αναψυχής, για ιατρικό τουρισμό και για επαγγελματικά ταξίδια, αντιπροσωπεύοντας το 54% της συνολικής τουριστικής εκροής από τις χώρες του Κόλπου.

Υπενθυμίζεται ότι το 2016, περίπου 61.189 παραθεριστές από το Κουβέιτ ταξίδεψαν στην Τουρκία, αριθμός που αυξήθηκε στους 77.259 ταξιδιώτες το 2017.

“Η Τουρκία εξακολουθεί να είναι ένας ελκυστικός προορισμός για τους επιχειρηματίες του Κουβέιτ, για τους τουρίστες και για όσους αναζητούν ιατρικές υπηρεσίες εξαιτίας των ισχυρών μας πολιτιστικών δεσμών”, αναφέρουν σε δηλώσεις του αξιωματούχοι του τουρισμού.

Τα στοιχεία για τους επισκέπτες από το Κουβέιτ ανακοινώθηκαν την ώρα που η Kuwait Airways δήλωσε την πρόθεσή της να αυξήσει τον αριθμό των πτήσεων και προορισμών στην Τουρκία αυτό το καλοκαίρι.

“Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Τουρισμού των Ηνωμένων Εθνών (UNWTO) ανέφερε πρόσφατα την Τουρκία ως την έκτη χώρα με τους περισσότερους επισκέπτες το 2017, καλωσορίζοντας 39,9 εκατομμύρια τουρίστες.

Άλλες χώρες του Κόλπου σημείωσαν επίσης σημαντική αύξηση των εξερχόμενων ταξιδιωτών στην Τουρκία μεταξύ Ιανουαρίου και Μαΐου – το Μπαχρέιν κατέγραψε 28.775 ταξιδιώτες ενώ 28.775 ταξίδεψαν από το Κατάρ για την Τουρκία και 15.417 από τα ΗΑΕ κατά την ίδια περίοδο.