Ισχυρότερη νομοθετική ρύθμιση ζήτησε ο γερμανός υπουργός Οικονομικών Υποθέσεων, κ. Sigmar Gabriel για τις πλατφορμών κράτησης και τα portals όπως η Airbnb.

Ειδικότερα, ο υπουργός ανέφερε ότι πολλές εταιρείες της «οικονομίας του διαμοιρασμού» ήταν επιτυχείς μόνο επειδή αγνόησαν τα θέματα ασφάλισης και αστικής ευθύνης. Παράλληλα, οι εν λόγω πλατφόρμες κράτησης δεν πληρώνουν τους φόρους από τα έσοδά τους σωστά, δήλωσε ο κ. Gabriel κατά τη διάρκεια εκδήλωσης για την ημέρα της τουριστικής βιομηχανίας στο Βερολίνο.

Επιπλέον, η Επιτροπή Ανταγωνισμού προτείνει τη δημιουργία ενός καλύτερου ρυθμιστικού πλαισίου για τις ενδιάμεσες πλατφόρμες, όπως η Uber ή οι πλατφόρμες ενοικίασης καταλυμάτων όπως η Airbnb. Στην πλατφόρμα κράτησης καταλυμάτων Airbnb, για παράδειγμα, θα πρέπει να εισαχθούν κατώτατα όρια σε αυτούς που υπερβαίνουν τις περιστασιακές βραχυπρόθεσμες ενοικιάσεις.

Παράλληλα, το εισόδημα από τις ιδιωτικές δραστηριότητες μίσθωσης θα πρέπει να φορολογείται ενώ θα πρέπει να καταβάλλονται τοπικοί φόροι ή δασμοί. Τέλος οι ψηφιακές υπηρεσίες διαμεσολάβησης θα πρέπει επίσης να συμμετέχουν όλο και περισσότερο στην επιβολή των φορολογικών ρυθμίσεων.