Η σημασία της βιώσιμης διακίνησης είναι μια συζήτηση που θα συνεχίσει να αυξάνεται, το 2020. Όπως αποκαλύπτει νέα έρευνα από τη Booking.com φέτος οι ταξιδιώτες προσανατολίζονται στα βιώσιμα ταξίδια.

  • Το 36% των παγκόσμιων ταξιδιωτών σχεδιάζει διακοπές φέτος σε τοποθεσίες όπου η επίσκεψή τους θα βοηθήσει τις τοπικές κοινότητες και τις οικονομίες.
  • Το 48% αποδέχεται να κάνει μικρές θυσίες, όπως μεγαλύτερο χρόνο ταξιδιού ή το κλείσιμο τουριστικών χώρων, αν γνώριζαν ότι η επίσκεψη τους θα ωφελήσει τις προσπάθειες στήριξης του προορισμού.

Ο τουρισμός διαδραματίζει ζωτικό ρόλο στις προσπάθειες ανάκαμψης ενός προορισμού, καθώς αποτελεί βασικό μοχλό οικονομικής ανάπτυξης, απασχόλησης και ανάπτυξης. Η βιώσιμη πορεία του ταξιδιού γίνεται κάτι περισσότερο από μια ενεργή επιλογή.

Τρόποι για τις λιγότερες επιπτώσεις στο ταξίδι

Σύμφωνα με τους ταξιδιώτες, μερικοί από τους τρόπους για να βοηθήσουν να αφήσουν λιγότερες επιπτώσεις, περιλαμβάνουν:

  • Δημιουργώντας ένα πλήρες δρομολόγιο που αποφεύγει τις μεγάλες τουριστικές παγίδες 62%.
  • Γνωρίζοντας τα καλύτερα μέρη για να αναζητήσετε διαμονή έξω από το κέντρο της πόλης 60%.
  • Ψάχνετε για λιγότερο γνωστά αξιοθέατα, για να αποφύγετε τα πλήθη 59%.
  • Αλλαγή του αρχικού προορισμού ταξιδιού σας με μια λιγότερο γνωστή αλλά παρόμοια εναλλακτική λύση στην ίδια χώρα 51%.

Τα καταλύματα φιλικά προς το περιβάλλον εξακολουθούν να αποτελούν ισχυρό στοιχείο των βιώσιμων μετακινήσεων. Πάνω από το ήμισυ, το 56% των παγκόσμιων ταξιδιωτών πιστεύει ότι είναι σημαντικό να επιλέγονται βιώσιμα καταλύματα.