Στον τελικό των Ευρωπαϊκών Βραβείων Δημόσιας Διοίκησης είναι η Περιφέρεια Κρήτης, διεκδικώντας για πρώτη φορά ένα από τα σημαντικότερα βραβεία στη Δημόσια Διοίκηση, στην τελική φάση στο Μάαστριχτ η οποία θα διεξαχθεί από τις 20 έως 22 Νοεμβρίου 2017.

Η Περιφέρεια Κρήτης διαγωνίζεται στην κατηγορία Regional Award διεκδικώντας το βραβείο ανάμεσα σε 4 υποψηφίοτητες ανάμεσα τους την Περιφέρεια Vlaanderen της Δανίας, την Καταλονία και το Σάλτσμπουργκ. Η υποψηφιότητα αφορά στις καλές πρακτικές που ακολουθεί η Περιφέρεια Κρήτης και διακρίνεται ήδη στον τομέα της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, και συγκεκριμένα στη Διεύθυνση Μεταφορών και Επικοινωνιών, για την αποτελεσματική οργάνωση και εξυπηρέτηση των πολιτών.

Η Περιφέρεια Κρήτης θα είναι παρούσα στην εκδήλωση βράβευσης ως υποψήφια, ανάμεσα σε τριάντα μία (31) Ευρωπαϊκές χώρες και εκατόν πενήντα (150) υποψηφιότητες για τα βραβεία στη Δημόσια Διοίκηση, προερχόμενες από τον Α’ Βαθμό Αυτοδιοίκησης (Δήμοι), τον Β’ Βαθμό (Περιφέρειες) και τις Κεντρικές Κρατικές Υπηρεσίες. Η καινοτόμα εφαρμογή Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, της Περιφέρειας Κρήτης, στην Διεύθυνση Μεταφορών και Επικοινωνιών, ξεπέρασε τα όρια της αναγνώρισης και επιλέχθηκε ήδη ως μια από τις 34 Βέλτιστες Πρακτικές της Ε.Ε. στο Δημόσιο Τομέα (Best Public Sector Practice), μόνη ανάμεσα στις (9) Ελληνικές Συμμετοχές και πλήθος Ευρωπαϊκών.