Προχωράει η υλοποίηση του έργου δημιουργίας Παρατηρητηρίου Επιπτώσεων Κλιματικής Αλλαγής. Στο πλαίσιο αυτό η Περιφέρεια Πελοποννήσου συνεργάζεται με την Ακαδημία Αθηνών.

Σκοπός του Παρατηρητηρίου Κλιματικής Αλλαγής θα είναι η διαρκής παρακολούθηση των φαινομένων και κυρίως η άντληση δεδομένων ώστε να είναι εφικτή η επαναδιαστασιολόγηση των έργων υποδομής, που πλέον κρίνονται ακατάλληλα για ακραία φαινόμενα, όπως και η δημιουργία μιας κατάλληλης βάσης δεδομένων και για άλλου είδους πρωτοβουλίες.

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, κος Δημήτρης Πτωχός δήλωσε χαρακτηριστικά : «Οι επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής και ο τρόπος αντιμετώπισης των φαινομένων αποτελούν προτεραιότητα για την Περιφέρεια Πελοποννήσου και όπως έχουμε προαναγγείλει, προχωράμε στη δημιουργία ενός παρατηρητηρίου. Προς αυτήν την κατεύθυνση, βασικός μας υποστηρικτής, σύμβουλος και συνεργάτης είναι ο καθηγητής Χρήστο Ζερεφός και η Ακαδημία Αθηνών, προκειμένου να διασφαλίσουμε όλη την απαραίτητη επιστημονική “ομπρέλα”, να σημειώσουμε τις λεπτομέρειες και να προχωρήσουμε σε αυτήν τη σημαντική και σπουδαία πρωτοβουλία».