Την πολυτέλεια αναζητούν στις διακοπές τους οι μουσουλμάνοι ταξιδιώτες δείχνοντας ιδιαίτερη προτίμηση στις διακοπές για σκι και τις κρουαζιέρες σύμφωνα με τον υπεύθυνο μάρκετινγκ της σε απευθείας σύνδεσηταξιδιωτικής πλατφόρμας HalalBooking.

Οι δημοφιλέστεροι προορισμοί για τουρισμό halal είναι το Μαρόκο, οι χώρες του Κόλπου, η Ισπανία και η Μαλαισία.

Ο μέσος μουσουλμάνος ταξιδιώτης γίνεται πιο απαιτητικός και επιδεινωμένος. Παράλληλα, αυξάνεται η ζήτηση για χιονοδρομικά κέντρα σε χώρες της Τουρκίας, της Βοσνίας και της Ελβετίας.

Επιπλέον, υπάρχει μεγάλη αύξηση της ζήτησης για κρουαζιέρες halal. Σύμφωνα με  δηλώσεις της ΚΟΑ της HalalBooking η εταιρεία συνεργάζεται με κρουαζιέρες στην Τουρκία όπου δεν υπάρχει αλκοόλ, όλα τα τρόφιμα είναι halal, οι πισίνες είναι χωρισμένες και η ψυχαγωγία είναι πολύ οικογενειακή, δήλωσε ο Seqcin.

Ταυτόχρονα τα στοιχεία της HalalBooking καταγράφουν αύξηση της ζήτησης για εξελιγμένα « city breaks » σε ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, όπως το Λονδίνο, το Παρίσι και η Ρώμη.

Κυριαρχία της Τουρκίας στον τουρισμό halal

Η Τουρκία είναι το πιο δημοφιλές προορισμό, το οποίο αντιπροσωπεύει πάνω από το 80% των κρατήσεων στο HalalBooking το 2017, καθώς διαθέτει τις καλύτερες παραλίες φιλικές προς τους χαλάλ τουρίστες.