Δύο στους τρεις επιχειρηματίες που ταξιδεύουν για επαγγελματικούς λόγους πιστεύουν ότι τα ταξίδια έγιναν όλο και πιο επικίνδυνα πέρυσι, σύμφωνα με νέα έρευνα που πραγματοποίησε η εταιρεία Ipsos MORI για λογαριασμό της International SOS,
Ειδικότερα, από τα στοιχεία της έρευνα φαίνεται ότι το 63% των επιχειρηματιών πιστεύουν ότι τα ταξίδια έγιναν πιο επικίνδυνα το περασμένο έτος.
Oι αξιολογήσεις κινδύνου είναι οι λόγοι για τους οποίους το 42% των εταιρειών τροποποίησαν τα δρομολόγια ταξιδιού τους το 2017 ενώ τα ταξιδιωτικά τους σχέδια άλλαξαν κυρίως λόγω ανησυχιών για απειλές κατά της ασφάλειας.
Πιο αναλυτικά, η έρευνα διαπίστωσε ότι τα ταξιδιωτικά σχέδια άλλαξαν, λόγω ανησυχιών για τις απειλές κατά της ασφάλειας σε ποσοστό 58%, ενώ ακολούθησαν η ανησυχία για τις φυσικές καταστροφές σε ποσοστό 43%.
Αυτό συνέβη σε ολόκληρο τον πλανήτη, εκτός από την Αμερική όπου οι φυσικές καταστροφές ήταν πρώτες και οι απειλές για την ασφάλεια δεύτερες. Σε παγκόσμιο επίπεδο, ακολούθησαν η αξιολόγηση κινδύνου ταξιδιών (42%) και οι πολιτικές αναταραχές (34%).
Οι ανησυχίες για την ασφάλεια αυξήθηκαν περισσότερο στις ΗΠΑ, με περισσότερους από τρεις στους τέσσερις (78%) ηγέτες των επιχειρήσεων να αναφέρουν ότι τα ταξίδια έχουν γίνει πιο ριψοκίνδυνα το τελευταίο έτος, σε σύγκριση με έναν στους έξι (59%) στην Ευρώπη.
Στην Αφρική και τη Μέση Ανατολή, πάνω από το ήμισυ των ερωτηθέντων πιστεύουν ότι τα ταξίδια έχουν γίνει ασφαλέστερα το τελευταίο έτος (51%).
Ο James Wood, διευθυντής ασφαλείας στο International SOS και Control Risks, δήλωσε χαρακτηριστικά : “Οι Βρετανοί που ταξιδεύουν στο εξωτερικό δεν χρειάζεται να αλλάξουν τα σχέδιά τους, αλλά μια μικρή προσαρμογή στη συμπεριφορά τους θα μπορούσε να κάνει μεγάλη διαφορά. Πρέπει να γνωρίζουν τις απειλές για την ασφάλεια των ταξιδιών, ακόμη και όταν ταξιδεύουν σε δημοφιλείς προορισμούς διακοπών και επιχειρήσεων όπως το Λονδίνο και η Μαδρίτη. Οι επισκέπτες θα πρέπει να ενημερώνονται για τυχόν αλλαγές στα επίπεδα συμβάντων. “