Η Balkan Holidays έχει επεκτείνει την ευέλικτη πολιτική κράτησης, αλλά όχι για κρατήσεις μέσω ταξιδιωτικών πρακτόρων.

Ισχυρίστηκε ότι δεν μπόρεσε να συμπεριλάβει πράκτορες, διότι αυτό θα έθετε σε κίνδυνο την οικονομική προστασία της ABTA. Ο φορέας εκμετάλλευσης, ο οποίος ενημέρωσε τους όρους για τις κρατήσεις Μαΐου στις 17 Μαρτίου, τις έχει τώρα μετακινήσει στις κρατήσεις του Ιουνίου.

Αυτό σημαίνει ότι οποιοσδήποτε ταξιδεύει τον Ιούνιο μπορεί να ακυρώσει μέχρι τέσσερις εβδομάδες πριν από το ταξίδι, χωρίς να πληρώσει κανονικά τέλη ακύρωσης, και θα χάσει μόνο την κατάθεσή τους.

Αυτά κανονικά χρεώνονται 10 εβδομάδες πριν από το ταξίδι. Ωστόσο, ο φορέας εκμετάλλευσης δήλωσε ότι οι όροι δεν ισχύουν μόνο για πτήσεις μόνο ή για κρατήσεις ταξιδιωτικών πρακτόρων.

Ένας εκπρόσωπος είπε στην TravelMole: “Θέλαμε να το προσφέρουμε σε όλους τους τομείς. Μετά από διαβούλευση με την ABTA, διαπιστώσαμε ότι εάν αλλάξουμε τους όρους πληρωμής μας, δεν θα είμαστε οικονομικά προστατευμένοι από την ABTA”. Είπε ότι οι πράκτορες θα πρέπει να θέσουν περαιτέρω ερωτήματα ή ζητήματα σχετικά με αυτό απευθείας με την ομάδα εμπορικών πωλήσεών της μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο sales@balkanholidays.co.uk.