Την ένταξή της στο σύστημα αξιολόγησης “Five Dragon” αποφάσισαν οι ιδρυτές της Feel like Home (FLH) της πρώτης ιστοσελίδας παγκοσμίως που απευθύνεται αποκλειστικά σε κινέζους ταξιδιώτες, βοηθώντας τους επαγγελματίες της φιλοξενίας (ξενοδοχεία, εστιατόρια κ.λπ.) σε όλο τον κόσμο να κάνουν τις απαραίτητες αλλαγές στις επιχειρήσεις τους για να προσαρμοστούν στους κινέζους πελάτες.

Σύμφωνα με το κινέζικο σύστημα αξιολόγησης “Five Dragon”, ο αριθμός των δράκων (έως πέντε) υποδηλώνει την προσαρμογή της επιχείρησης στις συγκεκριμένες ανάγκες των κινέζων ταξιδιωτών.

Η βαθμολογία ξεκινά με ένα δράκο – όπου ο ιστότοπος του εκάστοτε ξενοδοχείου ή εστιατορίου είναι μεταφρασμένος στα κινέζικα, φιλοξενείται στον ιστότοπο του FLH και κατέχει τη διαπιστευμένη ένδειξη του FLH. Μια επιχείρηση με πέντε δράκους έχει για παράδειγμα όλες αυτές τις απαραίτητες προϋποθέσεις καθώς επίσης και έναν υπάλληλο ο οποίος μιλάει άπταιστα τα κινεζικά.

Οι επαγγελματίες του τουρισμού, ανάλογα με το μέγεθος και τη φύση της επιχείρησής τους, πληρώνουν ένα μικρό ποσό για να εγγραφούν ως μέλη της FLH και μια ετήσια συνδρομή για να μεταφράσουν την ιστοσελίδα τους στα κινέζικα και να βρεθούν στην πλατφόρμα FLH (www.feellikehome.cn ), αποκτώντας τον πρώτο Δράκο τους – ανοίγοντας το δρόμο ούτως ώστε η επιχείρησή τους να έχει πρόσβαση σε μια αγορά έως 120 εκατ. κινέζων ταξιδιωτών ανά έτος.