Οι διακοπές σε προορισμούς μεγάλων αποστάσεων κοστίζουν κατά το ήμισυ των διακοπών σε κοντινούς προορισμούς, σύμφωνα με νέα μελέτη της TravelSupermarket.

Ειδικότερα, οι οικογένειες των Βρετανών θα μπορούσαν να εξοικονομήσουν έως και 3.000 λίρες για ένα ταξίδι στο εξωτερικό, ανάλογα με τον προορισμό που θα επιλέξουν.

Πιο αναλυτικά, οι οικογένειες που επιλέγουν την Ταϊλάνδη αντί της Σαντορίνης για τις διακοπές τους, θα μπορούσαν να κάνουν τεράστια εξοικονόμηση εάν ταξίδευαν ως οικογένεια τεσσάρων για ένα δεκαπενθήμερο.

Η μελέτη διαπίστωσε ότι οι οικογένειες θα μπορούσαν να εξοικονομήσουν χρήματα σε ποσοστό 47% επιλέγοντας την Ταϊλάνδη – χάρη στο κόστος ενός γεύματος τριών πιάτων στην ασιατική χώρα το οποίο κυμαίνεται κατά μέσο όρο σε λιγότερο από £ 10, ενώ στις άλλες πόλεις ξεπερνά τις £ 25.

Ομοίως, η διαμονή σε ένα ξενοδοχείο τριών αστέρων για δύο εβδομάδες είναι κατά 700 λίρες φθηνότερο.

Η καλύτερη στιγμή από άποψη τιμής για ταξίδια μακρινών αποστάσεων συμπεριλαμβανομένης της Ταϊλάνδης και των νησιών Μπαρμπάντος είναι από το Μάιο μέχρι τον Αύγουστο.

Ταυτόχρονα, η αντικατάσταση της Μυκόνου με τη Νέα Υόρκη μπορεί να κοστίσει στους παραθεριστές κατά  £ 1.000 λιγότερο για μια τετραμελή οικογένεια, ενώ ένα ζευγάρι που θα ταξιδέψει στην Ταϊλάνδη θα γλιτώσει 23% συγκριτικά με το αν έκανε διακοπές στην Ίμπιζα.

Επισημαίνεται ότι το χαμηλότερο κόστος έγκειται στο χαμηλότερο κόστος διαβίωσης που διαθέτουν οι εναλλακτικοί προορισμοί.