Σύνταξη: tourismtoday.gr

Η Google λανσάρει νέες δυνατότητες για να βοηθήσει τους καταναλωτές να σχεδιάσουν ένα ταξίδι ή απλώς να αρχίσουν να ονειρεύονται ένα ταξίδι, καθώς οι αναζητήσεις για αποδράσεις βρίσκονται πάνω από τα προ πανδημίας επίπεδα.

«Οι άνθρωποι επιστρέφουν σε κίνηση, είτε αναζητούν αεροπλάνα, διαβατήρια ή τον επόμενο προορισμό διακοπών τους, τονίζει ο Phillip Schindler διευθύνων σύμβουλος επιχειρήσεων της Google.

Οι αναζητήσεις για ταξίδια το πρώτο τρίμηνο του 2022 ήταν πάνω από τα προ την πανδημία επίπεδα του αντίστοιχου τριμήνου 2019».

Η Google ενισχύει τα εργαλεία σχεδιασμού για ταξίδια

Στο Google Flights, οι χρήστες μπορούν πλέον να παρακολουθούν τις τιμές μεταξύ δύο πόλεων για ταξίδια τους επόμενους τρεις έως έξι μήνες.

Όταν το σύστημα εντοπίσει ναύλο χαμηλότερο από τον τυπικό, αποστέλλεται η ειδοποίηση.
Πριν από αυτήν την ενημέρωση, οι ειδοποιήσεις τιμής μπορούσαν να ενεργοποιηθούν μόνο για ταξίδια σε συγκεκριμένες ημερομηνίες.

Η Google ενημερώνει επίσης τα εργαλεία της που σχετίζονται με οδικά ταξίδια. Τώρα, χρησιμοποιώντας το Εργαλείο Εξερεύνησης, οι χρήστες μπορούν να κάνουν κλικ στην «Εξερεύνηση κοντά» για να περιορίσουν την αναζήτηση σε μέρη μέσα σε απόσταση λίγων ωρών με το αυτοκίνητο.

Κάνοντας κλικ σε έναν προορισμό εμφανίζονται πληροφορίες για πράγματα που μπορούν να δουν και να κάνουν, καθώς επίσης και οι μέσες τιμές ξενοδοχείων και τα μηνιαία δεδομένα καιρού.

Για να βοηθήσει τους χρήστες να περιορίσουν το πού θα μείνουν σε μια πόλη, η Google έχει προσθέσει «επίπεδα ενδιαφέροντος» στον χάρτη.

Αυτά τα φίλτρα επιτρέπουν στους χρήστες να επιλέξουν «φαγητό», «ψώνια» ή «περιήγηση στα αξιοθέατα» και να δουν ποια μέρη της πόλης προσφέρουν τις περισσότερες επιλογές.

Οι αναζητήσεις ξενοδοχείων μπορούν πλέον να γίνονται με βάση την εγγύτητα σε ένα ορόσημο ή μια διεύθυνση.
Αφού εισαγάγουν την τοποθεσία στους χρήστες θα εμφανιστούν τα ακίνητα σε απόσταση 15 ή 30 λεπτών με τα πόδια ή με το αυτοκίνητο.

Και για να παρακολουθούν τα ακίνητα, οι χρήστες μπορούν πλέον να αποθηκεύσουν οποιοδήποτε ξενοδοχείο ή ενοικίαση διακοπών.
Έτσι, αυτά θα εμφανίζονται σε μια καρτέλα «Αποθηκευμένα» στο κινητό ή στο δεξί πλαίσιο στην επιφάνεια εργασίας.