Σύνταξη: tourismtoday.gr

Το Royal Caribbean Group έχει επιτύχει ή ξεπεράσει σχεδόν όλους τους στόχους βιωσιμότητας για το 2020.
Αυτό επισημαίνει η 13η ετήσια έκθεση βιωσιμότητας, παρέχοντας μια ολοκληρωμένη ενημέρωση για τις προσπάθειες της εταιρείας.

“Πιστεύουμε πως ό,τι μετριέται γίνεται καλύτερο. Η βιωσιμότητα είναι ένας βασικός τομέας για την επιχείρησή μας και αυτή η έκθεση αντικατοπτρίζει τις επιτυχίες και τις προκλήσεις μας τον τελευταίο χρόνο, δήλωσε ο Richard Fain Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Royal Caribbean Group.

Ενώ είμαι περήφανος για την πρόοδο που έχουμε επιτύχει, η σημασία αυτού του τομέα έχει αυξηθεί.

Σύμφωνοι με τη δέσμευση μας για συνεχή βελτίωση, έχουμε επεκτείνει σημαντικά τις φιλοδοξίες μας σε αυτόν τον κρίσιμο τομέα. Και θέτουμε ακόμη πιο επιθετικούς στόχους για τα επόμενα χρόνια”.

Οι τέσσερις κύριες ενότητες της έκθεσης

Η έκθεση βασίζεται σε τέσσερις κύριες ενότητες. Αυτές αφορούν από τη στρατηγική προσέγγιση της Royal Caribbean Group στη βιωσιμότητα, τη μείωση των εκπομπών έως την υποστήριξη των εργαζομένων και του πληρώματος μετά την πανδημία του COVID-19.

Η φετινή έκθεση περιλαμβάνει επίσης την πιο πρόσφατη Αξιολόγηση Σημαντικότητας καθώς και πρόσθετες γνωστοποιήσεις σύμφωνα με τις μετρήσεις αναφοράς του Συμβουλίου Λογιστικών Προτύπων Αειφορίας (SASB).

Εποχή αλληλένδετων αλλαγών

“Ζούμε σε μια εποχή βαθιών και αλληλένδετων αλλαγών, που απαιτούν τολμηρή και θετική δράση, τόνισε η Διευθύντρια Περιβάλλοντος, Κοινωνικής και Διακυβέρνησης (ESG) Silvia M. Garrigo.

Το έργο και οι στόχοι μας στο ESG επικεντρώνονται στη διασφάλιση ότι θα παίξουμε ηγετικό ρόλο. Συμβάλλοντας σε έναν υγιή χώρο εργασίας, κοινωνίας και περιβάλλοντος”.

Η συνεργασία με το Παγκόσμιο Ταμείο Άγριας Ζωής (WWF)

Το 2016, σε συνεργασία με το Παγκόσμιο Ταμείο Άγριας Ζωής (WWF), η εταιρεία έθεσε συγκεκριμένους, φιλόδοξους και μετρήσιμους στόχους αειφορίας για το 2020.

Στόχος ήταν να μειώσει το περιβαλλοντικό της αποτύπωμα, να αυξήσει τον βιώσιμο τουρισμό, να σεβαστεί τις παράκτιες κοινότητες και την πολιτιστική κληρονομιά και να υποστηρίξει το παγκόσμιο έργο της WWF για τη διατήρηση των ωκεανών.

Το νέο σύνολο στόχων

Από φέτος, ο όμιλος Royal Caribbean πέτυχε ή ξεπέρασε όλους τους στόχους του για το 2020.
Με εξαίρεση τον στόχο βιώσιμης προμήθειας θαλασσινών, ο οποίος επηρεάστηκε από την παγκόσμια διακοπή της υπηρεσίας από την πανδημία.

Η εταιρεία εργάζεται για να αναπτύξει ένα νέο σύνολο στόχων σχετικά με:

  • Τη μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα
  • Τη βιώσιμη ανάπτυξη της
  • Τη βιώσιμη προμήθεια προϊόντων
  • Τον βιώσιμο τουρισμό
  • Την εξάλειψη των πλαστικών μίας χρήσης
  • Τη διαχείριση των αποβλήτων.

Σε όλη την πανδημία, η Royal Caribbean Group συνέχισε να αντιμετωπίζει αρκετά βασικά ζητήματα σημαντικά για τους ενδιαφερόμενους, συμπεριλαμβανομένων:

Μείωση εκπομπών

Η Royal Caribbean Group πέτυχε τον στόχο μείωσης του άνθρακα κατά 35% και δεσμεύτηκε να μειώσει περαιτέρω τις εκπομπές κατά 25% έως το 2025.

  • Το έργο αιολικού πάρκου της Royal Caribbean Group στο Κάνσας, που αναπτύχθηκε σε συνεργασία με τη Southern Power, ξεκίνησε τη λειτουργία του και παρήγαγε περίπου 242.000 τόνους αντισταθμίσεις CO2. Αναμένεται ότι το αιολικό πάρκο θα αντισταθμίζει έως και το 12% των παγκόσμιων εκπομπών της εταιρείας κάθε χρόνο.
  • Η Celebrity Apex εντάχθηκε στον στόλο με συνδεσιμότητα στην ξηρά και με πρότυπο ενεργειακής απόδοσης (EEDI) 39% πιο αποδοτική από την τρέχουσα απαίτηση του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού (ΙΜΟ).
  • Η επόμενη κατηγορία πλοίων μας, Icon-Class, που αναμένεται να ξεκινήσει το 2023, θα χρησιμοποιεί καθαρότερο υγροποιημένο φυσικό αέριο και τεχνολογία κυψελών καυσίμου, η οποία μειώνει τις εκπομπές πλοίων.

Αειφόρος προμήθεια

  • Η εταιρεία έχει δεσμευτεί να προμηθεύει το 90% των θαλασσινών που αλιεύονται και το 75% των θαλασσινών που εκτρέφονται και σερβίρονται σε πλοία του Royal Caribbean Group από πιστοποιημένες βιώσιμες πηγές. Κάτι που αποτελεί πρωτιά για τη βιομηχανία κρουαζιέρας.
    Ενώ η παγκόσμια διακοπή της υπηρεσίας καθυστέρησε αυτόν τον στόχο, καθώς συνεχίζονται οι κρουαζιέρες, η Royal Caribbean Group παραμένει προσηλωμένη στον εντοπισμό της προέλευσης των βιώσιμων θαλασσινών που σερβίρονται στον στόλο της εταιρείας.
  • Επιπλέον, η εταιρεία εργάζεται συνεχώς για τον εντοπισμό βιώσιμων προϊόντων, από αυγά χωρίς κλουβί έως χοιρινό κρέας που εκτρέφεται σε κανονικές συνθήκες.

Κυκλική οικονομία

Η εταιρεία εργάζεται για να επιτύχει μηδενικά απόβλητα στον στόλο του Royal Caribbean Group.

  • Σήμερα, το 100% του στόλου της εταιρείας είναι εξοπλισμένο ώστε να είναι χωρίς χωματερές. Μόνο 0,50 λίβρες απορριμμάτων αποστέλλονται σε χωματερές ανά επιβάτη κάθε μέρα. Δηλαδή, 80% λιγότερο από τον μέσο όρο των ΗΠΑ στην ξηρά.
  • Όποτε είναι δυνατόν, τα απόβλητα στα πλοία της Royal Caribbean Group επαναχρησιμοποιούνται, ανακυκλώνονται ή μετατρέπονται σε ενέργεια.
    Η εταιρεία έχει αφαιρέσει το 60% των πλαστικών μίας χρήσης από την αλυσίδα εφοδιασμού της.

Νερό και λύματα

Τα πλοία του Royal Caribbean Group εργάζονται για να διασφαλίσουν ότι το γλυκό νερό στα πλοία τους χρησιμοποιείται με φειδώ και αποτελεσματικότητα.

  • Το 90% του γλυκού νερού παράγεται στα πλοία του προκειμένου να μην εξαντληθούν οι τοπικοί πόροι.
  • Κατά μέσο όρο, χρησιμοποιούνται μόνο 66 γαλόνια νερού ανά άτομο την ημέρα, σε σύγκριση με τον μέσο όρο των ΗΠΑ των 100 γαλόνια ανά άτομο.
  • Κάθε πλοίο είναι εξοπλισμένο με μονάδα επεξεργασίας νερού. Τα προηγμένα συστήματα καθαρισμού λυμάτων έχουν σχεδιαστεί για να είναι διπλάσια αυστηρά από τα ομοσπονδιακά πρότυπα των ΗΠΑ, με πολιτική της εταιρείας να μην απελευθερώνονται μη επεξεργασμένα απόβλητα στον ωκεανό.

Σχετικά με τον όμιλο

Ο Royal Caribbean Group (NYSE: RCL) είναι μία από τις κορυφαίες εταιρείες κρουαζιέρας στον κόσμο με παγκόσμιο στόλο 60 πλοίων που ταξιδεύουν σε περισσότερους από 800 προορισμούς σε όλο τον κόσμο.

Ο Όμιλος Royal Caribbean είναι ιδιοκτήτης και χειριστής τριών βραβευμένων εμπορικών σημάτων κρουαζιέρας: Royal Caribbean International , Celebrity Cruises και Silversea Cruises και είναι επίσης ιδιοκτήτης 50% μιας κοινής επιχείρησης που διαχειρίζεται TUI Cruises και Hapag-Lloyd Cruises.
Μαζί, οι μάρκες διαθέτουν επιπλέον 13 πλοία σε παραγγελία από τις 30 Ιουνίου 2021.
Μάθετε περισσότερα στη διεύθυνση www.royalcaribbeangroup.com ή www.rclinvestor.com.