ellhnikoshlios1406To γύρο του κόσμου έκανε η είδηση της τρομοκρατικής ενέργειας με στόχο τα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας, αμαυρώνοντας την εικόνα της χώρας, σε μια στιγμή που αναμένεται εντυπωσιακή αύξηση της τουριστικής κίνησης και οι προκρατήσεις είναι αυξημένες έως και 40% από πέρυσι. Παράγοντες της αγοράς εκτιμούν ότι η εμφάνιση της Ελλάδας ως άνδρο τρομοκρατών και βίας, πλήττει καίρια τον τουρισμό κι ενδεχομένως να υπάρξουν συνέπειες στη φετινή σεζόν.

Ολα τα διεθνή δίκτυα μετέδωσαν το γεγονός κάνοντας λόγο για συμβολική επίθεση, αλλά και συνδέοντάς την με κατάσταση που επικρατεί στις Ελλάδα τις τελευταίες ημέρες, με τις εφόδους της Αστυνομίας σε υπό κατάληψη κτίρια και τις εμπρηστικές επιθέσεις σε βάρος δημοσιογράφων, τραπεζών, αλλά και στο σπίτι του αδελφού του κυβερνητικού εκπροσώπου, Σίμου Κεδίκογλου.

Το πρακτορείο Reuters τονίζει ότι άγνωστοι δράστες πυροβόλησαν στα κεντρικά γραφεία του κυβερνώντος κόμματος της Νέας Δημοκρατίας, προκαλώντας μικρές ζημιές στο κτίριο, χωρίς να υπάρξουν τραυματισμοί. Το πρακτορείο παραθέτει δηλώσεις αξιωματούχων που έκαναν λόγο για συμβολική επίθεση κατά του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, ενώ και αυτό με τη σειρά του αναφέρει ότι το σημερινό «χτύπημα» ακολούθησε μία σειρά επιθέσεων σε σπίτια δημοσιογράφων και πολιτικών γραφείων.

Το βρετανικό δίκτυο BBC κάνει λόγο για «σφαίρες στα γραφεία του κυβερνώντος κόμματος στην Αθήνα», τονίζοντας ότι μία από αυτές βρέθηκε μέσα στο γραφείο του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά. Το BBC αναφέρεται και στις προηγούμενες επιθέσεις σε σπίτια δημοσιογράφων και γραφεία κομμάτων. «Ολες οι επιθέσεις σημειώθηκαν στον απόηχο της εισβολής της αστυνομίας μερικές μέρες νωρίτερα σε μία μεγάλη κατάληψη, συλλαμβάνοντας αναρχικούς, ενώ κατέσχεσαν βόμβες μολότοφ και άλλα υλικά», σχολιάζει ο ανταποκριτής του δικτύου στην Αθήνα, Μαρκ Λόουεν.

imerisia