Σύνταξη: tourismtoday.gr

Τα επαγγελματικά ταξίδια επέστρεψαν φέτος πιο έντονα από ό,τι είχαν προβλέψει οι περισσότεροι αναλυτές του κλάδου, με τα εσωτερικά ταξίδια να ανακάμπτουν μέχρι αυτό το φθινόπωρο στα δύο τρίτα περίπου του επιπέδου του 2019.

Αλλά τις τελευταίες εβδομάδες, οι εταιρείες περιορίζουν τις δαπάνες τους σε μια επιβραδυνόμενη οικονομία.

Ο Henry Harteveldt, αναλυτής της ταξιδιωτικής βιομηχανίας για την Atmosphere Research, τόνισε ότι οι διαχειριστές εταιρικών ταξιδιών του είπαν τις τελευταίες εβδομάδες ότι οι εταιρείες άρχισαν να απαγορεύουν τα μη απαραίτητα επαγγελματικά ταξίδια και τα «περνούν από κόσκινο», αυξάνοντας τον αριθμό των στελεχών που χρειάζονται για να εγκρίνουν τα ταξίδια των εργαζομένων.

Επίσης, προβλέπει ότι τα εταιρικά ταξίδια θα μαλακώσουν ελαφρώς για το υπόλοιπο του έτους και πιθανότατα θα παραμείνουν χλιαρά στο πρώτο τρίμηνο του 2023.

Υπογράμμισε επίσης ότι οι συνομιλίες του τον οδήγησαν στην εκτίμηση ότι τα επαγγελματικά ταξίδια θα «έρθουν κάτω από τα επίπεδα που συζητούσαν τα στελέχη των αεροπορικών εταιρειών για τα κέρδη του τρίτου τριμήνου».

Οι αεροπορικές εταιρείες κινούνταν ανοδικά στα κέρδη, λίγο περισσότερο από ένα μήνα πριν.

Η Delta Air Lines, για το 90% των εταιρικών λογαριασμών της «αναμένει ότι τα ταξίδια θα παραμείνουν ίδια ή θα αυξηθούν» το τέταρτο τρίμηνο.

Η United Airlines επίσης δήλωσε, ότι τα ισχυρά της αποτελέσματα τρίτου τριμήνου δείχνουν «διαρκείς τάσεις για τη ζήτηση αεροπορικών ταξιδιών που αντισταθμίζουν περισσότερο από πλήρως τυχόν αντίθετους οικονομικούς ανέμους».