Σύνταξη: tourismtoday.gr

Ο τουριστικός τομέας της Ουγγαρίας θα επηρεαστεί σε μεγάλο βαθμό από την τρέχουσα κατάσταση στην Ουκρανία. Ρώσοι και Ουκρανοί είναι μεταξύ των δέκα σημαντικών τουριστικών αγορών της.

Η Βουδαπέστη, καθώς και πολλές ουγγρικές λουτροπόλεις, συμπεριλαμβανομένου του Hévíz και της λίμνης Balaton, θα βρεθούν αντιμέτωπες με την έλλειψη ταξιδιωτών από τη Ρωσία.

Η έκθεση της Ουγγρικής Ένωσης Ξενοδόχων και Εστιατορίων αποκάλυψε ότι μόνο τον Δεκέμβριο, οι τουρίστες από τη Ρωσία και την Ουκρανία συγκαταλέγονταν στις δέκα πιο σημαντικές εθνικότητες ταξιδιωτών στην εγχώρια βιομηχανία.
Επιπλέον, τον περασμένο Δεκέμβριο καταγράφηκαν στη χώρα 48.000 διανυκτερεύσεις μόνο από τη Ρωσία.

Λόγω της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία, ένας μεγάλος αριθμός χωρών επέβαλε κυρώσεις κατά τη Ρωσία, οι οποίες επηρεάζουν σε μεγάλο βαθμό τον τουριστικό τομέα.
Ο αριθμός των επισκεπτών από τη Ρωσία στην Ουγγαρία, συμπεριλαμβανομένης της πρωτεύουσας της, σημείωσε σημαντική αύξηση πριν από την κρίση.

Ωστόσο, με την επιβολή κυρώσεων, είναι σαφές ότι ο τουρισμός θα σταματήσει ουσιαστικά αφού η ΕΕ δεν επιτρέπει τις ρωσικές πτήσεις, “πράγμα που είναι σοβαρή απώλεια για όλες τις χώρες που ο ρωσικός τουρισμός παίζει σημαντικό ρόλο”.