Σύνταξη: tourismtoday.gr

Η easyJet απορρίπτει τα στερεότυπα του παρελθόντος που θέλουν τις αεροσυνοδούς να είναι συνήθως νεαρές γυναίκες. Πλέον στρέφεται σε μεγάλες ηλικίες, σηματοδοτώντας τον μακρύ δρόμο που έχει να διανύσει η αεροπορική βιομηχανία

Στην τελευταία της εκστρατεία πρόσληψης πληρώματος θαλάμου επιβατών στοχεύει σε υποψηφίους ηλικίας πάνω από 45 ετών, για να καλύψει τις κενές θέσεις.

Το εργατικό δυναμικό της Βρετανίας έχει συρρικνωθεί λόγω της επιβράδυνσης της μετανάστευσης από το Brexit. Παράλληλα, χιλιάδες εργαζόμενοι συνταξιοδοτήθηκαν πρόωρα ή εγκατέλειψαν την αγορά εργασίας κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Η ταξιδιωτική βιομηχανία έχει πληγεί ιδιαίτερα σκληρά, οδηγώντας σε χάος στα αεροδρόμια σε όλη την Ευρώπη αυτό το καλοκαίρι, επειδή δεν υπήρχαν αρκετοί χειριστές αποσκευών, φύλακες και πλήρωμα αεροσκαφών.

Η οικονομική αεροπορική εταιρεία έχει δει τον αριθμό του πληρώματος καμπίνας ηλικίας άνω των 45 ετών να αυξάνεται 27% από το 2018.

Οι νέες διαφημίσεις της easyJet που συμμετέχουν νεοπροσληφθέντες ηλικίας 48 έως 63 ετών, υπογραμμίζουν πώς μια καριέρα ως πλήρωμα καμπίνας είναι ανοιχτή σε οποιονδήποτε έχει τις κατάλληλες δεξιότητες, ανεξαρτήτως ηλικίας.

Ο αερομεταφορέας καλεί να υποβάλουν αίτηση, άτομα των οποίων τα παιδιά έχουν φύγει από το σπίτι, που έχουν δεξιότητες εξυπηρέτησης πελατών και αναζητούν μια νέα πρόκληση.

Η νέα καμπάνια ακολουθεί έρευνα της easyJet, η οποία αποκάλυψε ότι:

  • Το 78% των Βρετανών άνω των 45 ετών αναζητά νέα καριέρα μόλις τα παιδιά τους φύγουν από το σπίτι.
  • Περισσότεροι από τους μισούς (58%) είναι ενθουσιασμένοι για την έναρξη μιας νέας καριέρας.

«Αυτή η καμπάνια έχει να κάνει με την αμφισβήτηση των στερεοτύπων για τη δουλειά και να δείξει ότι το πλήρωμα καμπίνας μπορεί να είναι μία εργασία για οποιονδήποτε έχει τις σωστές δεξιότητες, ανεξάρτητα από την ηλικία του», δήλωσε ο Michael Brown διευθυντής υπηρεσιών καμπίνας της easyJet.