Σύνταξη: tourismtoday.gr

Κορυφαίοι όμιλοι με 25.000 ξενοδοχεία συνολικά, ξεκινούν μια πρωτοβουλία για τον καθορισμό ενός κοινού ορισμού της βιωσιμότητας του ξενοδοχείου. Στόχος είναι η προώθηση υπεύθυνων ταξιδιών και τουρισμού.

Σε μια συνεργασία μεταξύ του το Παγκόσμιο Συμβούλιο Ταξιδιών και Τουρισμού (WTTC), της Sustainable Hospitality Alliance και κορυφαίων ξενοδοχειακών εταιρειών, η βιομηχανία φιλοξενίας ετοιμάζει την υπεύθυνη επιστροφή της.

Πρόκειται για την πρωτοβουλία Basic Sustainability, προσβάσιμη για όλα τα ξενοδοχεία του κόσμου.
Αφορά την αύξηση του παγκόσμιου επιπέδου βιωσιμότητας του ξενοδοχείου με σαφή και διαφανή τρόπο. Τόσο για τους ταξιδιώτες όσο και τα ενδιαφερόμενα μέρη.

Το πλαίσιο Basic Sustainability θα προσφέρει ένα κοινό σημείο εκκίνησης για τη βιωσιμότητα των ξενοδοχείων. Αυτό θα είναι προσβάσιμο σε όλους τους ξενοδοχειακούς παράγοντες παγκοσμίως, είτε είναι μέρος ενός μεγάλου διεθνούς Ομίλου είτε ανεξάρτητοι.

Αυτό το κοινό σημείο εκκίνησης για όλα τα ξενοδοχεία σε όλο τον κόσμο, θα οδηγήσει στην πραγματική αλλαγή, τονώνοντας τη ζήτηση για υπεύθυνα ταξίδια. Και θα επιτρέψει σε κάθε ξενοδοχείο να βελτιώσει τον αντίκτυπό του.
Θα περιλαμβάνει τέσσερα σαφή στάδια και πρακτικά εργαλεία που καθοδηγούν τη βιομηχανία προς μια αναγεννητική επίδραση στον πλανήτη μας.

Τους επόμενους μήνες, οι ξενοδοχειακές ομάδες της πρωτοβουλίας, θα εργαστούν σε στενή ευθυγράμμιση με το WTTC, τη Sustainable Hospitality Alliance και βασικά ενδιαφερόμενα μέρη,
Θα μοιραστούν εργαλεία και βέλτιστες πρακτικές της ευρύτερης βιομηχανίας για να διασφαλιστεί ότι όλα τα ξενοδοχεία ξεκινούν σε μια πορεία προς τους στόχους της Συμφωνίας του Παρισιού COP 21.

Το βασικό πλαίσιο αειφορίας είναι ευθυγραμμισμένο με τις κύριες φιλοδοξίες. Όπως η Διακήρυξη της Γλασκώβης του UNWTO και η δεκαετία δράσης του UNSDG.