Αγγλικά αλλά και Πληροφορική από απόσταση θα έχουν την ευκαιρία να κάνουν οι δύο  μαθητές της Γαύδου σε μια προσπάθεια οι μαθητές του πιο απομακρυσμένου και πιο μικρού σχολείου της Κρήτης να έχουν ίση πρόσβαση στη μάθηση.

Σημειώνεται πως το Δημοτικό Σχολείο της Γαύδου είναι το μικρότερο σχολείο της Κρήτης και το νοτιότερο της Ευρώπης με μόλις δύο μαθητές και ο διαδραστικός προτζέκτορας, οι υπολογιστές και ο λοιπός τεχνικός εξοπλισμός θα δώσουν τη δυνατότητα σε καθηγητές να διδάσκουν τα παιδιά από τα Χανιά με αμφίδρομο τρόπο, διορθώνοντας ζωντανά τα λάθη, όπως όταν ο δάσκαλος βρίσκεται στην τάξη.

Ο Περιφερειάρχης Κρήτης, Σταύρος Αρναουτάκης, προχώρησε σε τηλεδιάσκεψη με το Δημοτικό Σχολείο της Γαύδου με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς και την εγκατάσταση των μηχανημάτων που δώρισε η Περιφέρεια.

«Ήθελα να είμαι κοντά σας αλλά θα το κάνω σύντομα. Εύχομαι καλή σχολική χρονιά και σε ότι χρειαστείτε θα βοηθήσουμε», είπε ο Περιφερειάρχης στη συνομιλία που είχε με εκπαιδευτικούς, γονείς και φορείς που ευχαρίστησαν για την προσφορά των μηχανημάτων.