Η Amazon παρουσίασε πρόσφατα μια νέα συσκευή βιομετρικών πληρωμών, το Amazon One, σε δύο από τα καταστήματά της στο Σιάτλ.

Οι αγοραστές μπορούν πλέον να εισέρχονται και να πληρώνουν σε καταστήματα Amazon Go χωρίς ταμείο, σαρώνοντας τις παλάμες τους.

Πρόκειται για μία νέα βιομετρική τεχνολογία. Που επιτρέπει στους αγοραστές να πληρώνουν τοποθετώντας την παλάμη τους πάνω από μια συσκευή σάρωσης.

Πώς λειτουργεί το Amazon One

Το Amazon One χρησιμοποιεί τις πληροφορίες που είναι ενσωματωμένες στην παλάμη σας. Για να δημιουργήσει μια μοναδική υπογραφή παλάμης που μπορεί να διαβάσει κάθε φορά.

Λειτουργεί παρόμοια με την εφαρμογή Amazon Go. Για να εγγραφούν, οι αγοραστές θα χρειαστούν μια πιστωτική κάρτα, έναν αριθμό κινητού τηλεφώνου και φυσικά την παλάμη τους.

Στη συνέχεια, μπορούν να αρχίσουν να χρησιμοποιούν την παλάμη τους ως μέθοδο αναγνώρισης (ID) ή ως μέθοδο πληρωμής όπου η συσκευή είναι διαθέσιμη.

Το Amazon One θα αποθηκεύσει τα δεδομένα παλάμης των καταναλωτών στο cloud και μπορεί να επιλέξει να αφαιρέσει τα δεδομένα αργότερα.

Δείτε το βίντεο με την νέα εφαρμογή Amazon One