Η Virgin Atlantic ενώθηκε με τις παγκόσμιες αεροπορικές εταιρείες Air France KLM και Delta Air Lines σχηματίζοντας μια νέα ομάδα εργασίας για την “πράσινη” αεροπορία.

Οι αεροπορικές εταιρείες, σε συνεργασία με την Boston Consulting Group, δημιούργησαν την Aviation Climate Taskforce (ACT), έναν νέο μη κερδοσκοπικό οργανισμό που ιδρύθηκε για να επιταχύνει την πρόσβαση στις αναδυόμενες τεχνολογίες για την απαλλαγή από τις ανθρακούχες εκπομπές στις αερομεταφορές.

Η ACT θα τονώσει την καινοτομία στην επόμενη γενιά τεχνολογιών, εστιάζοντας κυρίως σε κρίσιμες μεσοπρόθεσμες λύσεις, όπως τα συνθετικά καύσιμα και η άμεση δέσμευση του αέρα.

Με την πάροδο του χρόνου, σκοπεύει να συμπεριλάβει πιο βραχυπρόθεσμες λύσεις, όπως τα αναδυόμενα βιώσιμα αεροπορικά καύσιμα βιολογικής προέλευσης.

Ο Shai Weiss, Διευθύνων Σύμβουλος της Virgin Atlantic, δήλωσε: “Το πρόγραμμα αυτό θα είναι ένα σημαντικό βήμα προς την κατεύθυνση της βελτίωσης της ποιότητας των καυσίμων. Είμαστε υπερήφανοι που είμαστε ιδρυτικά μέλη της Ομάδας Δράσης για το Κλίμα στην Αεροπορία.

Υποστηρίζουμε σθεναρά την ανάγκη για μια προσέγγιση χαρτοφυλακίου και για συνεχή συνεργασία σε όλες τις αλυσίδες αξίας της ενέργειας και των αερομεταφορών. Η ειδική ομάδα δράσης για το κλίμα στην αεροπορία θα υποστηρίξει τις βραχυπρόθεσμες και μεσοπρόθεσμες καινοτομίες στις αναδυόμενες οδούς SAF“.

Νωρίτερα αυτό το μήνα, η Virgin Atlantic ανακοίνωσε φιλόδοξους στόχους για τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα στο πλαίσιο της ανανεωμένης αποστολής της για την επίτευξη καθαρού μηδενικού κόστους μέχρι το 2050.

Οι στόχοι περιλαμβάνουν την αύξηση της αποδοτικότητας του στόλου και τη δέσμευση για τη χρήση του 10% της αειφόρου αεροπορίας