Σύνταξη: tourismtoday.gr

Το Διεθνές Συμβούλιο Αεροδρομίων (ACI World) ανακοίνωσε τις διακρίσεις για το βραβείο «Η Φωνή του Πελάτη» (The Voice of the Customer), για το 2021.

Πρόκειται για μία διάκριση που τιμά τα αεροδρόμια που συνέχισαν να δίνουν προτεραιότητα στην ακρόαση και την προσαρμογή των πελατών κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Διακρίθηκαν επτά αεροδρόμια AAI, συγκεκριμένα σε Τσενάι, Καλκούτα, Γκόα, Πούνε, Πάτνα, Μπουμπάνεσβαρ και Τσαντιγκάρ, μετά από την έρευνα Airport Service Quality (ASQ) της ACI, πέρυσι.

Η ASQ είναι το παγκοσμίου φήμης και διεθνώς καθιερωμένο παγκόσμιο πρόγραμμα συγκριτικής αξιολόγησης που μετρά την ικανοποίηση των επιβατών, ενώ ταξιδεύουν μέσω ενός αεροδρομίου.

Τα βραβεία ASQ αναγνωρίζουν τα αεροδρόμια σε όλο τον κόσμο που προσφέρουν την καλύτερη εμπειρία πελατών κατά τη γνώμη των επιβατών τους.

Το πρόγραμμα ASQ παρέχει το ερευνητικό εργαλείο και πληροφορίες διαχείρισης για την καλύτερη κατανόηση των απόψεων των επιβατών και του τι θέλουν από ένα αεροδρόμιο από τα προϊόντα και τις υπηρεσίες άποψη.

«Η πανδημία έχει προκαλέσει ουσιαστικές αλλαγές στην ανθρώπινη συμπεριφορά και έχει προκαλέσει ένα εντελώς νέο σύνολο προσδοκιών που επηρεάζουν τον τρόπο με τον οποίο πρέπει να βιώνονται τα προϊόντα και οι υπηρεσίες -από την ιεράρχηση της υγείας έως την αυξημένη ψηφιοποίηση- όπως τα σημεία επαφής χωρίς επαφή, δήλωσε ο Γενικός Διευθυντής του ACI World Luis Felipe de Oliveira.

Το «Voice of the Customer» υπογραμμίζει τη συνεχή δέσμευση των αεροδρομίων να κατανοούν τις εξελισσόμενες προσδοκίες του τελικού χρήστη, του ταξιδιωτικού κοινού, σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς.

Η έρευνα της ACI αποκάλυψε ότι η ικανοποίηση των επιβατών επηρεάζει άμεσα τα μη αεροναυτικά έσοδα ενός αεροδρομίου.

Έναν τομέα που θα διαδραματίσει ολοένα και πιο σημαντικό ρόλο στην ανάκαμψη των δραστηριοτήτων του αεροδρομίου.

Το πρόγραμμα ASQ -κορυφαίο μέσο μέτρησης και συγκριτικής αξιολόγησης εμπειρίας πελατών αεροδρομίων στον κόσμο- διαδραματίζει κεντρικό ρόλο βοηθώντας τα αεροδρόμια να διατηρήσουν και να ενισχύσουν το ανταγωνιστικό τους πλεονέκτημα και να συμβάλουν στη διαρκή μακροπρόθεσμη ανάκαμψη τους».