Σύνταξη: tourismtoday.gr

Με τα ταξίδια του Πάσχα προ των πυλών, η FlyDays.co.uk αποκαλύπτει τα αεροδρόμια με τις λιγότερες καθυστερήσεις και ακυρώσεις στο Ηνωμένο Βασίλειο.
Τα στοιχεία της ανάλυσης βασίστηκαν στα τελευταία δεδομένα της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (CAA).

Ποια αεροδρόμια στο Ηνωμένο Βασίλειο είχαν λιγότερες καθυστερήσεις και ακυρώσεις

  • Ο αερολιμένας East Midlands (EMA) είναι το πιο ακριβές στην ώρα του αεροδρόμιο στο Ηνωμένο Βασίλειο. Βρίσκεται στην κορυφή στα πιο πρόσφατα δεδομένα αναφοράς προγραμματισμένων πτήσεων της CAA.
    Μόνο το 11,8% των προγραμματισμένων πτήσεων του αεροδρομίου με έδρα το Derby καθυστέρησαν περισσότερο από 30 λεπτά, πέρυσι. Το χαμηλότερο ποσοστό πτήσεων που ακυρώθηκαν ήταν μόλις 0,2%.
  • Ο περσινός νικητής, το διεθνές αεροδρόμιο του Belfast (BFS), είχε επίσης καλές επιδόσεις. Μόνο το 15,4% των πτήσεων του καθυστέρησαν (πάνω από 30 λεπτά). Λίγο κάτω από το 1% ήταν οι πτήσεις που ακυρώθηκαν.

Ποια αεροδρόμια στο Ηνωμένο Βασίλειο είχαν περισσότερες καθυστερήσεις και ακυρώσεις

  • Τα αεροδρόμια Luton (LTN) και Manchester (MAN) βρίσκονται στο τέλος της λίστας ακρίβειας ώρας σε πτήσεις. Περίπου 25% των πτήσεων καθυστέρησαν πάνω από 30 λεπτά, μέσο όρο.
  • To City του Λονδίνου (LCY) και η Glasgow (GLA) πέρασαν επίσης δύσκολες στιγμές πέρυσι. Ήταν στην κορυφή των διαγραμμάτων ακύρωσης πτήσεων με 4,2% και 2,6% αντίστοιχα.

«Σε μια χρονιά που δημιούργησε αρνητικά στην κατάσταση της αεροπορικής βιομηχανίας του Ηνωμένου Βασιλείου, πιστεύουμε ότι είναι σωστό να αναφέρουμε τα αεροδρόμια που κατάφεραν να ελαχιστοποιήσουν τις διακοπές, δήλωσε ο Dan Jones, διευθυντής επιχειρήσεων στην FlyDays.co.uk.