Σύνταξη: tourismtoday.gr

H θέση παράθυρο στο αεροπλάνο μόλις έγινε ακόμα καλύτερη, σύμφωνα με τη νέα πολιτική της United Airlines.

Η αμερικανική αεροπορική εταιρεία θα αρχίσει να επιβιβάζει επιβάτες με θέσεις στο παράθυρο πρώτα, σε μια προσπάθεια να μειώσει τον χρόνο που τα αεροπλάνα περνούν χρόνο στο έδαφος.

Η United Airlines θα ξεκινήσει το νέο πρόγραμμα επιβίβασης θέσεων για πελάτες economy class, από την Πέμπτη 26 Οκτωβρίου.

Το σχέδιο -που ονομάζεται WILMA -για παράθυρο, μεσαίο και διάδρομο- δοκιμάστηκε και μειώνει έως και δύο λεπτά τον χρόνο επιβίβασης.

Η μέθοδος «απλώνει» τους επιβάτες κατά μήκος του διαδρόμου του αεροπλάνου, έτσι ώστε οι περισσότεροι να μπορούν να βάζουν τις αποσκευές τους ταυτόχρονα.
Αυτό είναι το κύριο σημείο που επιταχύνει τη διαδικασία επιβίβασης.

Η αλλαγή θα ξεκινήσει με τους επιβάτες της economy class. Οι πελάτες first class και business class δεν θα δουν καμία αλλαγή στη ρουτίνα τους.

Επίσης, δεν υπάρχει καμία αλλαγή για όσους έχουν προνόμια επιβίβασης κατά προτεραιότητα, συμπεριλαμβανομένων των ταξιδιωτών ΑμεΑ, των ασυνόδευτων παιδιών, των εν ενεργεία στρατιωτικών και των οικογενειών με παιδιά κάτω των 2 ετών.

Η αεροπορική εταιρεία με έδρα το Σικάγο είπε ότι όταν πολλοί πελάτες που έχουν την ίδια economy class, όπως οικογένειες, θα τους επιτρέπεται να επιβιβάζονται μαζί.

Η νέα πολιτική θα χρησιμοποιηθεί σε πτήσεις εσωτερικού και σε ορισμένες διεθνείς πτήσεις.

Οι αεροπορικές εταιρείες δίνουν προτεραιότητα στην επιβίβαση

Οι αεροπορικές εταιρείες αναζητούν εδώ και καιρό την τέλεια διαδικασία επιβίβασης.
Η πίεση για ταχύτερη επιβίβαση περιπλέκεται επίσης από την επιθυμία των αερομεταφορέων να πωλούν την πρόωρη επιβίβαση ή να την παρέχουν στα επίλεκτα μέλη των προγραμμάτων τους για τακτικούς επιβάτες.
Μόνο αφού αυτοί οι επιβάτες καθίσουν -γενικά κοντά στο μπροστινό μέρος του αεροπλάνου- μπορούν όλοι οι άλλοι να επιβιβαστούν, στις θέσεις τους στο πίσω μέρος της καμπίνας.

Δύο λεπτά δεν κάνουν μεγάλη διαφορά σε μια υπερατλαντική πτήση, αλλά σε μικρότερες διαδρομές με μεγάλη κίνηση.
Μεταξύ των νησιών της Χαβάης, για παράδειγμα οι καθυστερήσεις αυξάνονται σημαντικά, προκαλώντας καθυστερήσεις σε πτήσεις αργά το βράδυ όλο και περισσότερο.

Αν μερικοί επιβάτες καθυστερούν να τακτοποιήσουν την χειραποσκευή τους και να βρουν τη θέση τους, αυτό μπορεί να κάνει τη διαφορά μεταξύ της έγκαιρης ή της καθυστερημένης πτήσης στις επίσημες στατιστικές.