Η βρετανική εταιρεία Monarch Airlines, η οποία κατέρρευσε μετά από 50 χρόνια το 2017 αφήνοντας χιλιάδες επιβάτες αποκλεισμένους στο εξωτερικό, ανακοίνωσε τα σχέδιά της να πετάξει ξανά έξι χρόνια αργότερα.

Η Monarch Airlines μετέφερε κάποτε έως και 6,3 εκατ. επιβάτες σε 40 προορισμούς κάθε χρόνο, συμπεριλαμβανομένων πτήσεων από τα αεροδρόμια Gatwick, Manchester και Birmingham.

Η εταιρεία κατέρρευσε τον Οκτώβριο του 2017, ρίχνοντας την αυλαία μιας από τις παλαιότερες αεροπορικές εταιρείες της χώρας, η οποία ξεκίνησε το 1967.

Η κατάρρευση εκτυλίχθηκε αρκετά δραματικά, με περισσότερους από 110.000 επιβάτες να έχουν αποκλειστεί στο εξωτερικό. Αυτό που ακολούθησε ήταν το μεγαλύτερο πρόγραμμα επαναπατρισμού εν καιρώ ειρήνης εκείνη την εποχή, με κόστος 60 εκατομμύρια λίρες, αν και αυτό ξεπεράστηκε σε κλίμακα από την κατάρρευση του Thomas Cook το 2019.

Έξι χρόνια μετά, η αεροπορική εταιρεία φαίνεται να εργάζεται σε σχέδια για επανεκκίνηση πτήσεων και πακέτων διακοπών από το ΗΒ.

Η αεροπορική εταιρεία κυκλοφόρησε επίσης έναν νέο ιστότοπο – letsmonarch.co.uk – μαζί με λογαριασμούς Instagram και Twitter.

Ο νέος πρόεδρος της Monarch, Daniel Ellingham, είπε στο εμπορικό περιοδικό Airways ότι «θα εγκαινίαζε μια νέα και ισχυρή εταιρεία για τον τουριστικό τομέα του Ηνωμένου Βασιλείου», προσθέτοντας: «Υπάρχει μια ευκαιρία για νεοφερμένους όπως εμείς να εντείνονται και να ανταποκριθούν στη ζήτηση».

Δεν υπάρχουν επί του παρόντος λεπτομέρειες σχετικά με το πότε θα μπορούσαν να ξεκινήσουν εκ νέου ή από ποια αεροδρόμια θα ήθελε να πραγματοποιήσει πτήσεις η Monarch.

Ωστόσο, η Sun αναφέρει ότι η αεροπορική εταιρεία έχει ήδη προσελκύσει επενδυτές τόσο από το Ηνωμένο Βασίλειο όσο και από την ΕΕ – και θα μπορούσε να επικοινωνήσει με την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (CAA) εντός εβδομάδων.

Ωστόσο, η αεροπορική εταιρεία είναι απίθανο να κατευθυνθεί σύντομα στους ουρανούς, καθώς δεν έχει ακόμη υποβάλει αίτηση στην CAA για άδεια λειτουργίας – μια διαδικασία που συνήθως διαρκεί τουλάχιστον 18 μήνες – ανέφερε ο οργανισμός στη Mirror.