Σύνταξη: tourismtoday.gr

Οι Ολλανδοί παραθεριστές αποφεύγουν όλο και περισσότερο το Schiphol, επιλέγοντας να πετάξουν από αεροδρόμια πέρα ​​από τα σύνορα.

Ο φόρος σε πτήσεις σχεδόν 30 ευρώ που ισχύει σε όλη την Ολλανδία σημαίνει ότι τα αεροπορικά εισιτήρια είναι φθηνότερα στο Ντίσελντορφ, την Κολωνία, το Γουίζ και τις Βρυξέλλες.

Πολλοί κάτοικοι της Ολλανδίας το εκμεταλλεύονται αυτό, ειδικά στις γιορτές του Μαΐου, είπαν τρία μεγάλα ταξιδιωτικά πρακτορεία στην Telegraaf.

Οι τουρίστες που πετούν από την Ολλανδία αισθάνονται τον φόρο πτήσης στο πορτοφόλι τους, ειδικά αν ταξιδεύουν σε οικογένεια ή ομάδα.
Το Schiphol έχει επίσης γίνει πιο ακριβό για τους αερομεταφορείς. Το αεροδρόμιο αύξησε τις χρεώσεις του κατά πάνω από 40% και οι αεροπορικές εταιρείες τις μεταβιβάζουν στους πελάτες.

Οι ταξιδιώτες ελέγχουν τα έξοδα τους περισσότερο από ποτέ λόγω του πληθωρισμού και του υψηλότερου κόστους ζωής, καθιστώντας τις πτήσεις από το εξωτερικό μια ολοένα και πιο ελκυστική επιλογή.

Στο VakantieDiscounter, περισσότεροι άνθρωποι κάνουν κράτηση εκτός Ολλανδίας παρά εντός των συνόρων της χώρας για τις γιορτές του Μαΐου.

Το Ντίσελντορφ λαμβάνει ακόμη περισσότερες κρατήσεις από το Schiphol, 33% με 30% των κρατήσεων αντίστοιχα.

«Για κάθε προορισμό και ημερομηνία αναχώρησης, αξίζει πραγματικά να ερευνήσετε ποιο αεροδρόμιο είναι το φθηνότερο. Για παράδειγμα, βλέπουμε ότι είναι καλύτερο να πετάξετε στην Τουρκία από το Ντίσελντορφ. Θα ξοδέψετε κατά μέσο όρο 25% λιγότερο από ό,τι αν πετάξετε από την Ολλανδία», δήλωσε στην εφημερίδα η Laura Vlaanderen του Vakantiediscounter.

Ο Mathijs Bos της Prijsvrij Vakanties βλέπει επίσης τεράστιο ενδιαφέρον για πτήσεις πέρα ​​από τα σύνορα. Η εταιρεία έχει σημειώσει σημαντική άνοδο στις κρατήσεις αυξάνοντας τον κύκλο εργασιών της κατά 60%.

Όμως, ενώ οι κρατήσεις στο Schiphol και στο Αϊντχόφεν (Eindhoven) αυξήθηκαν κατά 35%, οι κρατήσεις σε αεροδρόμια όπως το Ντίσελντορφ, η Κολωνία, το Γουίζ και οι Βρυξέλλες υπερδιπλασιάστηκαν.

Η πλατφόρμα κρατήσεων και σύγκρισης Zoover παρατήρησε επίσης την αλλαγή, δήλωσε ο εκπρόσωπος Reinoud Koot.

Οι πελάτες της Sunweb προτιμούν επίσης να ταξιδεύουν από τα σύνορα. «Αυτό ξεκίνησε πέρυσι, εν μέρει χάρη στο χάος στο Schiphol το καλοκαίρι του 2022, την αύξηση των φόρων αεροδρομίων και πτήσεων και τη μέση τιμή των θέσεων, είπε ένας εκπρόσωπος στην Telegraaf.
Ενώ μόνο το 7% των πελατών έκανε κράτηση για αναχώρηση πέρα ​​από τα σύνορα το 2022, αυτό είναι τώρα 21%.

Αναμένουμε ότι το ποσοστό θα αυξηθεί περαιτέρω στο 25% τους επόμενους μήνες, επειδή οι τιμές αυξάνονται ταχύτερα πιο κοντά στην αναχώρηση στην Ολλανδία από ό,τι στο Βέλγιο και τη Γερμανία».