Οι βρετανικοί κήποι παρουσίασαν το υψηλότερο ποσοστό αύξησης επισκεπτών κατά τη διάρκεια του 2019. Αυτό προέκυψε από την ετήσια έρευνα για τα αξιοθέατα που δημοσιεύθηκε από το VisitEngland.

Οι επισκέψεις σε κήπους σε όλη την Αγγλία αυξήθηκαν κατά 10% το 2019 σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος.

Τα αγροκτήματα και οι χώροι λατρείας σημείωσαν επίσης σημαντική αύξηση στον αριθμό των επισκεπτών, κατά 8% και 7%, αντίστοιχα.

Καλές ήταν και οι επιδόσεις για τα ιστορικά σπίτια/κάστρα και αξιοθέατα της άγριας ζωής / ζωολογικοί κήποι. Πιο αναλυτικά σημειώθηκε αύξηση στις επισκέψεις κατά 5%.

Συνολικά, οι επισκέψεις στα βρετανικά αξιοθέατα κατέγραψαν αύξηση 3% το 2019. Αυτό αποτέλεσε την υψηλότερη αύξηση από έτος σε έτος από το 2014.

Αντίστοιχα ανοδική ήταν και η πορεία των εσόδων κατά 4% σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος.

Ωστόσο οι εν λόγω αυξητικές τάσεις φέτος θα έχουν αλλάξει άρδην.

Κορυφαία δωρεάν αξιοθέατα της Μεγάλης Βρετανίας

Στην κορυφή της λίστας με τα δωρεάν αξιοθέατα ήταν το Βρετανικό Μουσείο με 6,2 εκατομμύρια επισκέπτες.

Εν συνεχεία το Tate Modern με περίπου 6,1 εκατομμύρια και η Εθνική Πινακοθήκη με 6 εκατ.

Ο Πύργος του Λονδίνου παρέμεινε το πιο δημοφιλές αξιοθέατο επί πληρωμή για το 2019 με σχεδόν τρία εκατομμύρια επισκέψεις.

Ακολούθησαν οι Βασιλικοί Βοτανικοί Κήποι, όπου σημειώθηκε αύξηση 25% των επισκεπτών αγγίζοντας τα 2,3 εκατομμύρια και ο ζωολογικός κήπος Choo Zoo με 2,1 εκατομμύρια.

Η έρευνα αποκάλυψε επίσης άνοδο 2% στους διεθνείς επισκέπτες. Τέλος, αυξήθηκαν κατά 2% και οι τοπικές ημερήσιες εκδρομές σε αξιοθέατα από ό, τι το προηγούμενο έτος.