Σύνταξη: tourismtoday.gr

Η πανδημία έχει δημιουργήσει νέες τάσεις για τους ηλικιωμένους, οι οποίοι είναι η γενιά των Αμερικανών τουριστών που πυροδοτεί την έκρηξη στα ανοιξιάτικα ταξίδια.

Οι baby boomers (γεννημένοι 1946-1964) και η silent generation (γεννημένοι το 1945 ή πριν) είναι η κορυφαία ηλικία ομαδικές κρατήσεις ταξιδιών και ξοδεύουν περισσότερα σε ταξίδια.

Αυτό διαπίστωσε πρόσφατη ανάλυση του Squaremouth.com σε δεδομένα πωλήσεων για ταξίδια τον Μάρτιο και τον Απρίλιο.

Η ανάλυση έδειξε ότι οι ταξιδιώτες που γεννήθηκαν πριν από το 1965 ξοδεύουν περισσότερα στα φετινά ανοιξιάτικα ταξίδια, σε σύγκριση με τα χρόνια πριν από την πανδημία.

Φέτος, οι ταξιδιώτες κάνουν κράτηση σε ταξίδια που είναι 5% πιο ακριβά από το 2019 και 12% ακριβότερα από τα ταξίδια το 2021.

Το μέσο κόστος ταξιδιού ανά ταξιδιώτη το 2022

  • 2.943,14 δολάρια για τους baby boomers.
  • 3.053,06 δολάρια για τους silent generation.

Οι baby boomers έχουν πλέον κατακτήσει την κορυφαία θέση της ηλικιακής ομάδας που ταξιδεύει.

Η Gen X ξεπέρασε για λίγο τους baby boomers κατά τη διάρκεια της πανδημίας, αλλά επισκιάστηκε για άλλη μια φορά από τους ηλικιωμένους.

Αυτήν τη στιγμή, οι baby boomers αποτελούν το 28% των πωλήσεων για ανοιξιάτικα ταξίδια, έναντι 20% των πωλήσεων ταξιδιών την ίδια περίοδο το 2021.

Οι κρουαζιέρες συνεχίζουν να είναι δημοφιλείς για τους ηλικιωμένους ταξιδιώτες.
Περισσότεροι baby boomers θα ταξιδέψουν από οποιοδήποτε άλλη δημογραφική ομάδα τουριστών.

Τα δεδομένα του Squaremout.com διαπίστωσαν ότι οι ηλικιωμένοι ταξιδιώτες καταλαμβάνουν μικρότερο μερίδιο της αγοράς ταξιδιωτικής ασφάλισης αυτή την εαρινή περίοδο από ό,τι τα χρόνια πριν από τον COVID-19.

Το 2019, περισσότεροι από τους μισούς ασφαλισμένους ταξιδιώτες κατά τον Μάρτιο και τον Απρίλιο ήταν σε ηλικιακά ανώτερα εύρη (56%). Φέτος, το ποσοστό αυτό μειώθηκε σε περίπου 30%.