Συνεχίζονται και αυτή την εβδομάδα οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί ξενοδοχείων με κάποια γνωστά ονόματα της αγοράς να βγαίνουν στο σφυρί.

  • Αναλυτικότερα για τις 27 Σεπτεμβρίου έχει προγραμματιστεί πλειστηριασμός για το “Andromeda Corfu” στην Κέρκυρα. Η τιμή εκκίνησης έχει οριστεί στα 2,88 εκατ. ευρώ, ενώ επισπεύδουσα είναι η “CEPAL HELLAS ΜΟΝ. Α.Ε.Δ.Α.Δ.Π.” , ως διαχειρίστρια απαιτήσεων της εταιρείας ειδικού σκοπού “LANA SECURITIZATION S.A.R.L.”. Πρόκειται για ξενοδοχειακή μονάδα τύπου επιπλωμένων διαμερισμάτων 2** όπου σύμφωνα με το με αριθμό 2709/ΞΚ/27-07-2010 σήμα λειτουργίας του ΕΟΤ διαθέτει 27 διαμερίσματα (19 δίκλινα διαμερίσματα , 8 μεζονέτες) και 35 δωμάτια (62 κλινών) . Η ξενοδοχειακή μονάδα αποτελείται από τέσσερα (4) κύρια κτίρια , λοιπά βοηθητικά (συμπεριλαμβανομένου bar , εστιατορίου , και mini market) , κολυμβητική δεξαμενή , τζακούζι , και βιολογικό καθαρισμό.
  • Στις 27 Σεπτεμβρίου θα βγει στο σφυρί και το τριώροφο ξενοδοχείο “Αλέξανδρος” στην Νικιάνα Λευκάδας. Τον εν λόγω πλειστηριασμό επισπεύδει η Cepal, ενώ η τιμή πρώτης προσφοράς ανέρχεται στο ποσό των 2,4 εκατ. ευρώ,.
  • Για την ίδια ημέρα έχει προγραμματιστεί πλειστηριασμός για το 4 αστέρων ξενοδοχείο “La Munte Mountain Resort” στο Μέτσοβο. Με την τιμή πρώτης προσφοράς να ανέρχεται στο ποσό των 1,44 εκατ. ευρώ, επισπεύδουσα είναι η Συνεταιριστική Τράπεζα Ηπείρου. Πρόκειται για μια ξενοδοχειακή μονάδα, η οποία όπως προκύπτει μέσα από το διαδίκτυο, επί του παρόντος έχει τεθεί εκτός λειτουργίας και βρίσκεται στην περιοχή Ανηλίου ενώ απέχει μόλις 100 μέτρα από την πλατεία του οικισμού καθώς και 5 χιλιόμετρα από την πόλη του Μετσόβου.
  • Αντιμέτωπο με το ηλεκτρονικό σφυρί θα βρεθεί στις 27 Σεπτεμβρίου το ξενοδοχείο τριών αστέρων “Natassa” στην Ξάνθη, με την τιμή εκκίνησης να έχει μειωθεί στο 1,3 εκατ. ευρώ. Ο πλειστηριασμός, με επισπεύδουσα την Do Value Greece αφορά γήπεδο έκτασης 8.951,00 τ.μ, το οποίο βρίσκεται στη θέση “Ιντζιρίκ” της αγροτικής περιοχής Χρύσας του Δήμου Ξάνθης. Εντός του ανωτέρω γηπέδου υφίστανται κτίσματα, συγκεκριμένα ένα συγκρότημα τριών ισογείων καταστημάτων και ένα τετραώροφο ξενοδοχείο με υπόγειο. Τα τρία καταστήματα έχουν συνολικό εμβαδόν 1.346,36 τ.μ. Τα δυο καταστήματα χρησιμεύουν ως αντιπροσωπεία αυτοκινήτων εμβαδού περίπου 825 τ.μ., το τρίο ως πρατήριο καυσίμων εμβαδού 140 τ.μ . Το ξενοδοχείο είναι τριών αστέρων και περιλαμβάνει 72 δωμάτια και 151 κλίνες.
  • Τέλος στις 29 Σεπτεμβρίου έχει προγραμματιστεί ο πλειστηριασμός για το ξενοδοχείο “Lesse Hotel” στην Χαλκιδική. Ο πλειστηριασμός έχει τιμή πρώτης προσφοράς τα 3,36 εκατομμύρια ευρώ και επισπεύδουσα την Do Value Greece. Αφορά συγκεκριμένα έναν αγρό κείμενο στη θέση “Αμπαρίτσα”, στην περιοχή Χανιώτη, έκτασης 6.175 τ.μ., και έναν αγρό κείμενο στην ίδια θέση, έκτασης, 3.300 τ.μ. Οι δύο παραπάνω αγροί, καθότι συνεχόμενοι, αποτελούν έναν ενιαίο αγρό, εκτάσεως, μέτρων τετραγωνικών 9.475 τ.μ. Επί του ως άνω ενιαίου αγρού έχει κτιστεί η ξενοδοχειακή μονάδα. Σύμφωνα με το σήμα λειτουργίας της από τον ΕΟΤ, η ξενοδοχειακή μονάδα είναι τεσσάρων αστέρων και αποτελείται από πέντε κτίρια. Ο περιβάλλων χώρος έχει τυπικές διαμορφώσεις που περιλαμβάνουν περίφραξη με τοιχίο και μεταλλικό κιγκλίδωμα, δαπεδοστρώσεις και διαμορφώσεις με κυβόλιθους και σταμπωτά δάπεδα, φυτεύσεις καθώς και πισίνα επιφάνειας 350 τ.μ.