της Εύας Οικονομάκη

Την απόβασή της στην ελληνική ξενοδοχειακή αγορά προετοιμάζει η Louvre Hotels, η ξενοδοχειακή αλυσίδα, η οποία έχει καταφέρει να δημιουργήσει ένα ισχυρό χαρτοφυλάκιο ξενοδοχείων ανά τον κόσμο.

Προ ημερών, ο Ανταμ Κονίτσνι, διευθυντής Ανάπτυξης για τις περιοχές της Κεντρικής, Ανατολικής και Νότιας Ευρώπης της Louvres Hotels, από το βήμα του 24ου συνεδρίου της Prodexpo αποκάλυψε τα σχέδια του ξενοδοχειακού κολοσσού για επέκτασή του στην Ελλάδα. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος της Louvre Hotelw, «έχουμε μεγάλη διάθεση να αναπτυχθούμε στην Ελλάδα, η εταιρεία μας “τρέχει” τριάστερα ξενοδοχειακά προϊόντα, με 3 διαφορετικά brands στα τριάστερα και τετράστερα ξενοδοχεία. Θέλουμε να μεγαλώσουμε στη χώρα, και μέσω franchise, ερχόμαστε με δικούς μας συνεργάτες που ήδη επενδύουν, σε κράτη όπως η Ολλανδία και η Ουγγαρία και τώρα έρχονται να επενδύσουν στην Ελλάδα».

Μάλιστα, κατά τον ίδιο τον Ανταμ Κονίτσνι, μία από τις τουριστικές αγορές που ενδιαφέρεται πολύ για την Ελλάδα ως τουριστικό προορισμό είναι η Κίνα, ιδίως μετά την πανδημία της νόσου Covid, με τους επισκέπτες από τη μακρινή αυτή χώρα να προτιμούν τα αξιοθέατα περισσότερο από το κλασικό μοντέλο «ήλιος και θάλασσα», κάτι το οποίο καλλιεργεί προσδοκίες για επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου στην Ελλάδα.

Ισχυρή παρουσία

Η Louvre Hotels ιδρύθηκε από την οικογένεια Taittiger στη Γαλλία το 1976 και σταδιακά επεκτάθηκε πέρα από τα σύνορα της χώρας.

Μετά από μια μακρά πορεία στο χώρο του τουρισμού, το 2015 η εταιρεία εξαγοράστηκε από τον κινεζικό όμιλο Jin Jang International.

Σήμερα, η Louvre Hotels έχει στο portfolio της πάνω από 1.700 ξενοδοχεία, δυναμικότητας 147.000 δωματίων, σε 60 χώρες. Στην παρούσα φάση η εταιρεία διαθέτει 11 brands που καλύπτουν όλες τις κατηγορίες ξενοδοχείων, από τα ξενοδοχεία 1 αστεριού έως τα πολυτελή ξενοδοχεία των 5 αστέρων.

Η αλυσίδα έχει ισχυρή παρουσία στην Ευρώπη, με αιχμή τη Γαλλία, όπου αριθμεί περισσότερα από 800 ξενοδοχεία, ενώ έχει επεκταθεί και στη γειτονική Ιταλία, στην επίσης γειτονική μας Τουρκία, καθώς και σε χώρες της βαλκανικής χερσονήσου.