Σύνταξη: tourismtoday.gr

Η Μάλτα θεωρείται ο ασφαλέστερος προορισμός του κόσμου για παραθεριστές από την LGBTQ+  κοινότητα.

Αυτό αποκαλύπτει έρευνα του βρετανικού ιστότοπου πληροφοριών και σύγκρισης Merchant Machine.
Η έρευνα ανέλυσε μετρήσεις, συμπεριλαμβανομένου του επιπέδου προστασίας κατά των εγκλημάτων μίσους LGBTQ+, καθώς και της νομοθεσίας και τους γάμους ομοφυλοφίλων.

Εξέτασε επίσης τις στατιστικές λαμβάνοντας επίσης υπόψη τα ποσοστά ληστειών, τους δείκτες εγκληματικότητας καθώς και την ειρήνη κάθε περιοχής σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Δείκτη Ειρήνης της Lovin Malta.

Με βάση όλες τις μετρήσεις που αναφέρθηκαν παραπάνω, η Μάλτα θεωρήθηκε η πιο ασφαλής χώρα για παραθεριστές από την κοινότητα LGBTQ+, σημειώνοντας δείκτη ασφάλειας 369 και ποσοστό ληστείας 47, που είναι το δεύτερο χαμηλότερο από όλες τις περιοχές που συμμετείχαν στην έρευνα.

Η βαθμολογία κινδύνου ταξιδιωτικής ασφάλειας της χώρας ήταν 1, θεωρούμενη ως χαμηλή, σε κλίμακα από μηδέν έως τέσσερα.
Σύμφωνα με την έρευνα, μια χώρα με βαθμολογία χαμηλού κινδύνου κρίθηκε πολιτικά και κοινωνικά σταθερή, με λίγες ανησυχίες για την ασφάλεια καθώς και χαμηλά επίπεδα μη βίαιου εγκλήματος.

Ο πιο επικίνδυνος προορισμός για ταξιδιώτες LGBTQ+

Αντίθετα, η έρευνα έδειξε ότι η Ρωσία είχε θεωρηθεί ο πιο επικίνδυνος προορισμός για τους ταξιδιώτες LGBTQ+ λόγω της πολιτικής της κατά των διακρίσεων καθώς και της έλλειψης ισότητας στο γάμο.

Την Ρωσία ακολουθούν η Τουρκία, το Μεξικό, καθώς και η Νότια Κορέα, όσον αφορά στους πιο επικίνδυνους προορισμούς για τους ταξιδιώτες LGBTQ+.