Για τους περισσότερους Αμερικανούς (80%), υπάρχει μια σαφής διαφορά μεταξύ ενός «ταξιδίου» και των «διακοπών».
Αυτό προκύπτει από έρευνα της Motel 6, σε 2.000 ενήλικες των ΗΠΑ σχετικά με τα σχέδια τους για τα εσωτερικά ταξίδια αυτό το καλοκαίρι.

  •  Οι «διακοπές» ορίζονται συνήθως ως ταξίδι για χαλάρωση (53%).
  •  Ένα «ταξίδι» είναι ένα ταξίδι για έναν σκοπό, όπως μια εκδήλωση (32%) ή απλά να φύγουν από την πόλη τους (30%).
  • Η άφιξη στο ξενοδοχείο (59%) και η λήψη της πρώτης ανάσας αέρα από τον ωκεανό (47%) είναι δύο ενδείξεις ότι η “λειτουργία διακοπών” είναι ενεργοποιημένη.

Είτε βρίσκονται σε διακοπές είτε ταξιδεύουν, τα τρία πέμπτα (60%) επιλέγουν να οδηγήσουν στους προορισμούς τους φέτος και το 23% αυτών των ερωτηθέντων το κάνουν επειδή ελπίζουν να περνούν περισσότερο χρόνο με τους συντρόφους τους.

Σχεδόν οκτώ στους 10 (77%) από αυτούς που σχεδιάζουν να ταξιδέψουν με αυτοκίνητο είπαν ότι η οδήγηση στον προορισμό τους κάνει τις ταξιδιωτικές τους εμπειρίες πιο ευχάριστες.

Για τις καλοκαιρινές τους αποδράσεις, οι ταξιδιώτες παρακολουθούν εκδηλώσεις όπως συναντήσεις οικογένειας και φίλων (48%), ενώ άλλοι προσπαθούν να εξερευνήσουν μια νέα πόλη (36%) ή απλώς να κάνουν πίσω και χαλαρώστε (60%).

Οι Αμερικανοί συμβάλλουν επίσης στις ταξιδιωτικές τους περιπέτειες αναλαμβάνοντας διάφορους ρόλους, όπως «υπενθύμιση χαλάρωσης» (23%) ή αυτός που ενθαρρύνει όλους να κάνουν ακριβώς αυτό όσο λείπουν.

Άλλοι ρόλοι που υιοθετήθηκαν όταν πρόκειται για καλοκαιρινά ταξίδια είναι ο «συντονιστής ταξιδιού» (28%), ο «οδηγός δραστηριοτήτων και εκδρομών» (22%) και για να μην αναφέρουμε τον «οδηγό στο πίσω κάθισμα» (10%).

Διαμονή

Για τις αποδράσεις τους, οι περισσότεροι καλοκαιρινοί ταξιδιώτες θα μείνουν σε ξενοδοχείο (61%), ακολουθούμενοι από τα ενοικιαζόμενα σπίτια (27%) και τα σπίτια των μελών της οικογένειας (22%).

Από αυτούς που μένουν σε ξενοδοχείο, οι περισσότεροι ταξιδιώτες παραδέχονται ότι δεν ξεπακετάρουν και δεν κρατούν τα αντικείμενά τους στις αποσκευές τους (57%), αν και πολλοί εξακολουθούν να χρησιμοποιούν το ντουλάπι (34%) ή την ντουλάπα (47%).

Χρόνος και διάρκεια διακοπών

Όταν εξετάζουν το χρονοδιάγραμμα της περιπέτειάς τους, οι ταξιδιώτες επιλέγουν έναν συνδυασμό σαββατοκύριακων διακοπών και εκτός διακοπών ως την ιδανική στιγμή για αποδράσεις (43%), ενώ λίγοι προτιμούν το ένα ή το άλλο.

Όσοι προτιμούν τα Σαββατοκύριακα των διακοπών (9%) το κάνουν επειδή υπάρχουν άλλες δραστηριότητες και εκδηλώσεις σε αυτές τις ημερομηνίες (42%) και είναι πιο εύκολο να λάβετε άδεια άδειας (40%).

Μερικοί Αμερικανοί (26%) πιστεύουν ότι τα Σαββατοκύριακα εκτός διακοπών είναι πιο ιδανικά επειδή οι προορισμοί έχουν λιγότερο κόσμο (65%), μπορούν να γνωρίσουν πόλεις όπως οι ντόπιοι (41%) και τα εισιτήρια είναι συνήθως φθηνότερα (52%).

Κόστος

Όσον αφορά στο κόστος, σχεδόν εννέα στους 10 (87%) ταξιδιώτες είπαν ότι αυτό θα επηρεάσει τα ταξιδιωτικά τους σχέδια αυτό το καλοκαίρι, με τους περισσότερους (63%) να λένε ότι θα έχει μεγαλύτερο αντίκτυπο από πέρυσι.

Οι εκπτωτικοί κωδικοί ή άλλες προσφορές που μπορούν να συμβάλουν στην αντιστάθμιση του κόστους αποδεικνύονται σημαντικοί για το 40% των ταξιδιωτών που συμμετείχαν στην έρευνα.

Σχεδόν το ένα τέταρτο των Αμερικανών (23%) δήλωσαν ότι στοχεύουν να προγραμματίσουν εκ των προτέρων ταξίδια για να βρουν τις καλύτερες προσφορές και για όσους έχουν ταξιδιωτικό πυρετό, αυτή η στρατηγική θα μπορούσε να τους βοηθήσει να ξεφεύγουν πιο συχνά.

Ποιοι παράγοντες ορίζουν ένα ταξίδια

  • Ταξιδεύοντας για έναν σκοπό/γεγονός — 32%
  • Έξοδος από την πόλη/την πόλη μου — 30%
  • Κάπου μπορώ να οδηγήσω — 18%
  • Όταν θα λείπω μόνο για δύο ημέρες ή λιγότερο — 15%
  • Ταξιδεύοντας για χαλάρωση — 16%