Σύνταξη: tourismtoday.gr

Στην “εικόνα” των πτήσεων από τις ΗΠΑ στην Αθήνα, αναφέρθηκαν οι επικεφαλείς του Διεθνούς Αεροδρομίου Αθηνών (ΔΑΑ), από το βήμα 28ο Ετήσιου Συνεδρίου Θεμάτων Αεροδρομίου Βόρειας Αμερικής/Κεντρικής Ευρώπης, που πραγματοποιείτα στην Αθήνα (21-23 Οκτωβρίου 2024), σε συνεργασία με τη Διεθνή Ένωση Στελεχών Αεροδρομίων (IAAE).

  • Η American Airlines ανακοίνωσε την προσθήκη της Charlotte προς την Αθήνα το επόμενο καλοκαίρι, καθιστώντας τη Charlotte έναν νέο προορισμό για το αεροδρόμιο, αυξάνοντας το ήδη ισχυρό δίκτυο των ΗΠΑ σε 8 προορισμούς (από 7 φέτος).
  • Η Delta Airlines, η οποία αυτή τη στιγμή είναι η αεροπορική εταιρεία των ΗΠΑ η οποία διαθέτει τη μεγαλύτερη χωρητικότητα κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, ανακοίνωσε την προσθήκη 4 επιπλέον εβδομαδιαίων συχνοτήτων μεταξύ Ατλάντα και Αθήνας, ανεβάζοντας τις συνολικές συχνότητες στη διαδρομή σε 11/7 (ανά εβδομάδα) για το επόμενο καλοκαίρι.
  • Η United Airlines, επίσης, ανακοίνωσε την προσθήκη 3 επιπλέον εβδομαδιαίων συχνοτήτων μεταξύ Νέας Υόρκης / Νιούαρκ και Αθήνας, ανεβάζοντας τις συνολικές συχνότητες στο δρομολόγιο σε 10/7 (από 7/7) αυτό το καλοκαίρι.
    Επίσης, η United Airlines θα επεκτείνει τη σεζόν για τις πτήσεις προς Νέα Υόρκη Νιούαρκ και Σικάγο, ξεκινώντας 3 εβδομάδες νωρίτερα.
  • Η Norse θα αυξήσει τη χωρητικότητά της προς τη Νέα Υόρκη (JFK) κατά 12%, λόγω της αύξησης των συχνοτήτων από 5/7 σε 6/7.

Η ισχυρή ζήτηση για αεροπορικό ταξίδι καθώς και οι σημαντικοί αριθμοί μετεπιβιβαζόμενων επιβατών από τη Δυτική Ακτή και το Μαϊάμι, καθιστούν τους συγκεκριμένους προορισμούς των ΗΠΑ προτεραιότητα για απευθείας συνδέσεις στο μέλλον.

Στο συνέδριο συμμετείχαν εκπρόσωποι από αεροπορικές εταιρείες, αεροδρόμια και επιχειρήσεις που σχετίζονται με τις αερομεταφορές από τις ΗΠΑ, την Κροατία, τη Βοσνία-Ερζεγοβίνη, τη Βουλγαρία, την Τσεχία, την Ελλάδα, την Ουγγαρία, τη Λετονία, το Μαυροβούνιο, την Πολωνία, τη Ρουμανία, τη Σερβία και τη Σλοβακική Δημοκρατία.

Επιπλέον, στη διάσκεψη παρευρίσκονται στελέχη της εμπορικής υπηρεσίας των ΗΠΑ από πρεσβείες σε όλη την περιοχή της Κεντρικής Ευρώπης.