Με την έναρξη της πολυαναμενόμενης περιόδου των διακοπών, η SanKash, μια κορυφαία ταξιδιωτική fintech, αποκάλυψε μια μελέτη σχετικά με τις εξελισσόμενες προτιμήσεις και συμπεριφορές των ταξιδιωτών για την καλοκαιρινή περίοδο του 2023.

Η πιο ενδιαφέρουσα τάση ήταν η στροφή προς τα μεμονωμένα ταξίδια, καθώς υπήρξε μια τεράστια αύξηση 250%.

Οι πληροφορίες δείχνουν μια αξιοσημείωτη αλλαγή στα ταξιδιωτικά μοτίβα, με τους ταξιδιώτες να επιδεικνύουν έντονη κλίση προς την αυτοεξερεύνηση, την περιπέτεια και την επανασύνδεση με τη φύση.

Τα μεμονωμένα ταξίδια έχουν φτάσει στην κορυφή του πίνακα ως η πιο προτιμώμενη τάση, καθώς οι ταξιδιώτες έχουν ανάγκη να εξερευνούν όχι μόνο τον εαυτό τους αλλά τον κόσμο με τον δικό τους ρυθμό και τις προτιμήσεις τους. Το αίσθημα ελευθερίας και ανεξαρτησίας είναι οι βασικοί παράγοντες που τροφοδοτούν την τάση, καθώς οι άνθρωποι θέλουν να απελευθερωθούν από τη ζώνη άνεσής τους και να μην αισθάνονται επηρεασμένοι από τις ιδιοτροπίες των συνταξιδιωτών τους. Μια άλλη σημαντική αλλαγή τάσης είναι η αυξανόμενη αγάπη για τον ύπνο και τον βιώσιμο τουρισμό.

Οι πρόσφατες τάσεις του κλάδου υποδεικνύουν επίσης ότι ο τουρισμός που βασίζεται στα δεδομένα αναμένεται να είναι η κύρια κινητήρια δύναμη ανάπτυξης για την τουριστική βιομηχανία της Ινδίας, η οποία πρόκειται να ξεπεράσει το 1 τρισεκατομμύριο δολάρια έως το 2047.

Η χωρητικότητα έχει ήδη ξεπεράσει τα προ πανδημίας επίπεδα. Οι κρατήσεις επανέρχονται στο 100% των επιπέδων πριν από την πανδημία για ταξίδια εσωτερικού και είναι περίπου στο 100% των επιπέδων πριν από την πανδημία για ταξίδια στο εξωτερικό. Οι εξαγωγές επισκεπτών από τον τομέα του τουρισμού και της φιλοξενίας της Ινδίας προβλέπεται να φτάσουν τα 50,9 δισεκατομμύρια δολάρια έως το 2028, από 28,9 δισεκατομμύρια δολάρια το 2018. Επιπλέον, αναμένεται ότι έως το 2028, θα φτάνουν στη χώρα 30,5 εκατομμύρια ξένοι τουρίστες. Επιπλέον, το Υπουργείο Τουρισμού έχει ανακηρύξει το 2023 ως «Έτος Επίσκεψης στην Ινδία» για να ενθαρρύνει τα εισερχόμενα ταξίδια υπό το φως της Προεδρίας της G20 της Ινδίας.