Σύνταξη: tourismtoday.gr

Τα θεματικά πακέτα καθιερώθηκαν ως μια νέα τάση μετά την πανδημία. Η γαστρονομία και η ευεξία είχαν τις περισσότερες κρατήσεις από τουρίστες στην Ισπανία.

Σύμφωνα με στοιχεία της Turespaña οι γαστρονομικές εμπειρίες και η ευεξία συνεχίζουν να οδηγούν την άνοδο, σε σύγκριση με το 2019.
Συγκεκριμένα οι γαστρονομικές εμπειρίες αύξησαν έως και 23% τις κρατήσεις τους.

Πόσο αυξήθηκαν οι δαπάνες και η διάρκεια παραμονής ταξιδιωτών στην Ισπανία

Τα στοιχεία της Turespaña υπογραμμίζουν ότι το φετινό καλοκαίρι είναι αναμφίβολα το καλοκαίρι της ανάκαμψης, μετά τους σκληρούς περιορισμούς όσον αφορά στα ταξίδια, στα εστιατόρια και στη διασκέδαση.

Οι μέσες δαπάνες ταξιδιωτών και η διάρκεια παραμονής φέτος το καλοκαίρι αυξήθηκαν κατά 21% και 5% στην Ισπανία αντίστοιχα, σε σύγκριση με τη θερινή περίοδο του 2021.

Οι περιοχές με τις μεγαλύτερες δαπάνες ταξιδιωτών

Ανά τις αυτόνομες κοινότητες, τις τρεις πρώτες θέσεις στις δαπάνες ταξιδιωτών κατέχουν:

  • Βαλένθια με μέσο όρο 506 ευρώ.
  • Καταλονία με 359 ευρώ.
  • Ανδαλουσία με 355 ευρώ.

Όσον αφορά στις κρατήσεις, το 32% αποφάσισε να κλείσει τις διακοπές του φέτος πάνω από ένα μήνα νωρίτερα, ποσοστό +10% σε σύγκριση με το 2019 και το 2021.

Ο μήνας ρεκόρ

  • Ο Ιούλιος θεωρείται μήνας ρεκόρ στην Ισπανία με 9,1 εκατ. διεθνείς τουρίστες, έναντι 9,9 εκατ. που είχαν έρθει το 2019.
  • Τα έσοδα από τον τουρισμό έφτασαν τα 11.869 εκατ. ευρώ (το 2019 ήταν 11.980 εκατ. ευρώ).

Αν και η ζήτηση της τελευταίας στιγμής ήταν υψηλή, υπάρχει μια μικρή μείωση σε σύγκριση με τα προηγούμενα χρόνια.
Το 12,5% περιμένει την τελευταία στιγμή για να κλείσει τις διακοπές του φέτος το καλοκαίρι στην Ισπανία, ενώ τα προηγούμενα χρόνια το ποσοστό αυτό κυμαινόταν από 19,4% έως 19,9%.

Αν και οι περισσότερες κρατήσεις για αυτό το καλοκαίρι έχουν γίνει εκ των προτέρων, πολλοί θέλουν να επωφεληθούν από προσφορές της τελευταίας στιγμής για να παρατείνουν όσο το δυνατόν περισσότερο τις θερινές διακοπές τους. Αλλά σύμφωνα με τους ειδικούς, η προσφορά στην Ισπανία, είναι κάτω από τη ζήτηση.