Η ερχόμενη Παρασκευή θα είναι η πιο πολυσύχναστη μέρα για ταξίδια στην εορταστική περίοδο στο Ηνωμένο Βασίλειο, σύμφωνα με την Ένωση Βρετανών Ταξιδιωτικών Πρακτόρων (ABTA) και την easyJet.
Η ABTA εκτιμά ότι πέντε εκατομμύρια επιβάτες θα κατευθυνθούν στο εξωτερικό από σήμερα 18 Δεκεμβρίου έως τις 2 Ιανουαρίου.
Η πιο πολυσύχναστη ημέρα για ταξίδια κατά τη διάρκεια των Χριστουγέννων και του νέου έτους θα είναι η 20η Δεκεμβρίου, ενώ η ημέρα των Χριστουγέννων θα είναι η πιο χαλαρή.

Όλα τα αεροδρόμια αναφέρουν υψηλούς αριθμούς επιβατών, με 564.000 άτομα να αναχωρούν από το Στάνστεντ, 395.000 από Λούτον, 550.000 από Μάντσεστερ, 150.000 από Μπρίστολ, 146.000 από τη Γλασκόβη και 80.000 από Νιούκαστλ.

Ρεκόρ επιβατών στο Χίθροου

Το Χίθροου αναμένει ρεκόρ επιβατών, σύμφωνα με την ABTA. Η easyJet είπε ότι θα πετάξει 280.000 επιβάτες στις 1.772 πτήσεις την ερχόμενη Παρασκευή, την πιο πολυσύχναστη μέρα της – συμπεριλαμβανομένων των 146.000 από/προς το Ηνωμένο Βασίλειο.
Η αεροπορική εταιρεία καταγράφει ρεκόρ 3,8 εκατομμυρίων επιβατών μεταξύ 21 Δεκεμβρίου και 5 Ιανουαρίου. Η αεροπορική εταιρεία είπε ότι πολλοί πελάτες ταξιδεύουν νωρίς για να αποφύγουν την εορταστική κίνηση της Παρασκευής και της ερχόμενης Τρίτης.

Οι πιο δημοφιλείς προορισμούς της easyJet

Το Άμστερνταμ και η Γενεύη βρίσκονται πρώτοι στη λίστα με τους πιο δημοφιλείς προορισμούς της easyJet και ακολουθεί το Παρίσι.
Σύμφωνα με την ABTA αναφέρουν οι ταξιδιώτες επέλεξαν κοντινά δρομολόγια προς τα Κανάρια Νησιά, το Πράσινο Ακρωτήριο, το Μαρόκο, την Τουρκία και την Αίγυπτο.
Στις μακρινές διαδρομές επιλέγουν Ντουμπάι στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και Γκόα στην Ινδία.
Η ABTA συμφώνησε με την easyJet ότι η Γενεύη είναι δημοφιλής, αλλά όπως επισήμανε Βουδαπέστη και Βαρκελώνη έχουν καλές πωλήσεις φέτος.
Οι δημοφιλείς διακοπές της Πρωτοχρονιάς περιλαμβάνουν Άμστερνταμ, Δουβλίνο, Βερολίνο, Λονδίνο και Εδιμβούργο.