Η Hahn Air γίνεται η πρώτη αεροπορική εταιρεία με εισιτήριο που εκδίδεται μέσω του blockchain χρησιμοποιώντας τη πλατφόρμα διανομής ταξιδιών ανοικτής πηγής Winding Tree σε προγραμματισμένη πτήση από το Ντίσελντορφ στο Λουξεμβούργο.

Οι πρώτοι “επιβάτες” ήταν ο Maksim Izmaylov, ιδρυτής της Winding Tree, Davide Montali, CIO του Winding Tree και ο Frederick Nowotny, επικεφαλής της μηχανικής πωλήσεων στην Hahn Air.

Χρησιμοποιώντας την πλατφόρμα Winding Tree, η Hahn Air είναι σε θέση να καταγράψει τα αποθέματα, να διαχειριστεί τις αιτήσεις κράτησης και να λάβει πληρωμές μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία κράτησης.
Οι αποδεκτοί τρόποι πληρωμής είναι τα μετρητά, η πιστωτική κάρτα ή η κρυπτογράφηση (LIF token ή Ether).

Η τεχνολογία Blockchain και τα πλεονεκτήματα στη διαδικασία κράτησης αεροπορικού εισιτηρίου

  • Είναι ανοικτού κώδικα, που σημαίνει ότι όλοι οι συμμετέχοντες στην αγορά, όπως οι αεροπορικές εταιρείες, οι ταξιδιωτικές εταιρείες και τα συστήματα διανομής, μπορούν εύκολα να συνδέσουν και να ανταλλάξουν συναλλαγές.
  • Όλοι οι συμμετέχοντες στην αγορά μπορούν να αλληλεπιδρούν άμεσα μεταξύ τους και να πραγματοποιούν συναλλαγές χωρίς μεσάζοντες μειώνοντας έτσι το κόστος.
  • Είναι 100% ασφαλές. Όλες οι απαραίτητες πληροφορίες αποθηκεύονται σε αποκεντρωμένο ημερολόγιο, η οποία επαληθεύεται από εκατομμύρια πηγές και συνεπώς δεν μπορεί να αλλάξει ή να παραβιαστεί.

“Εμείς στη Hahn Air διερευνούμε συνεχώς τις νέες τεχνολογίες και είμαστε υπερήφανοι που επιδεικνύουμε τώρα την τεχνική μας ικανότητα να εκδίδουμε εισιτήρια blockchain, δηλώνει ο ο Frederick Nowotny, επικεφαλής της μηχανικής πωλήσεων στην Hahn Air. Είμαστε στην ευχάριστη θέση να συνεργαστούμε με την Winding Tree, για να διανείμουμε ταξιδιωτικά αποθέματα στο blockchain.
Στόχος μας είναι να διερευνήσουμε και να παρακολουθήσουμε τις ευκαιρίες που προσφέρει αυτή η τεχνολογία για τη διανομή ταξιδιών, ακόμη και αν η ευρεία αποδοχή εξακολουθεί να είναι ένα όραμα για το μέλλον”.