Σύνταξη: tourismtoday.gr

Η SWISS και ο Lufthansa Group έχουν συνάψει στρατηγική συνεργασία με την εταιρεία Synhelion και φέρουν στην αγορά τα ηλιακά καύσιμα αεροσκαφών.

Αυτό θα καταστήσει την SWISS την πρώτη αεροπορική εταιρεία στον κόσμο που χρησιμοποιεί καύσιμο «ήλιου σε υγρό».

Η διαδικασία που επινοήθηκε από το Synhelion χρησιμοποιεί συγκεντρωμένο ηλιακό φως για την παραγωγή κηροζίνης ουδέτερης σε άνθρακα.

Με αυτή τη συνεργασία, η SWISS και η Synhelion διαδραματίζουν πρωτοποριακό ρόλο στην παραγωγή και την υιοθέτηση βιώσιμων αεροπορικών καυσίμων.

Η Swiss International Air Lines (SWISS) και ο Όμιλος Lufthansa έχουν ολοκληρώσει μια στρατηγική συνεργασία με την ETH Zurich spinoff Synhelion για να φέρουν στην αγορά ηλιακά καύσιμα αεροσκαφών.

Αυτό θα κάνει την SWISS την πρώτη αεροπορική εταιρεία στον κόσμο που χρησιμοποιεί ηλιακή κηροζίνη.

«Η ομάδα μας με το Synhelion βασίζεται στο κοινό μας όραμα να κάνουμε εφικτές πτήσεις με ουδέτερο άνθρακα σε τακτικές πτήσεις μέσω της χρήσης ηλιακού καυσίμου, εξηγεί ο Διευθύνων Σύμβουλος της SWISS Dieter Vranckx.

Είμαστε περήφανοι που η SWISS θα είναι η πρώτη αεροπορική εταιρεία στον κόσμο που θα πετάει με ηλιακή κηροζίνη.

Σε συνεργασία με τη Synhelion, υποστηρίζουμε την ελβετική καινοτομία και επιδιώκουμε και προωθούμε ενεργά την ανάπτυξη, την εισαγωγή στην αγορά και την κλιμάκωση αυτής της πολλά υποσχόμενης τεχνολογίας για την παραγωγή βιώσιμων καυσίμων».