Έρευνα αγοράς που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα από ειδικούς της Voneus Broadband στην αγροτική ευρυζωνικότητα διαπίστωσε ότι το 59% των ταξιδιωτών αναζητούν ιστοσελίδες με κατάλληλο διαδίκτυο ως κορυφαία προτεραιότητα όταν επιλέγουν ένα τροχόσπιτο.

Η διαμονή σε πάρκο διακοπών ή τροχόσπιτου αποτελεί μέρος της βασικής βρετανικής εμπειρίας – αλλά μπορεί να αποτελέσουν παρελθόν εάν οι ταξιδιώτες δεν μπορούν να παραμείνουν συνδεδεμένοι στο διαδίκτυο.

Η έρευνα 3.000 παραθεριστών που επισκέφθηκαν ένα τροχόσπιτο ή ένα πάρκο διακοπών στο Ηνωμένο Βασίλειο τα τελευταία πέντε χρόνια όρισε την αξιόπιστη ευρυζωνικότητα ως προτεραιότητα περισσότερο από την τοποθεσία του ιστότοπου (57%) και το κόστος (49%).

Επιπλέον, το 42% των ερωτηθέντων έχουν επιλέξει έναν συγκεκριμένο ιστότοπο έναντι ενός άλλου όταν κάνουν κράτηση για διακοπές καθαρά λόγω της διαθεσιμότητας και της πρόσβασης στο διαδίκτυο. Παρά το γεγονός ότι είναι σε διακοπές, τα δεδομένα από τους κατασκευαστές ταξιδιών αποκαλύπτουν ότι η εργασία εξ αποστάσεως, η ροή τηλεόρασης και ταινιών και το gaming είναι μερικοί από τους κύριους λόγους που οι άνθρωποι θέλουν να χρησιμοποιήσουν το Wi-Fi.

Ως αποτέλεσμα, η πρόσβαση σε συνδέσεις με ισχυρές ταχύτητες λήψης και μεταφόρτωσης έχει γίνει πιο σημαντική, με το 91% των ερωτηθέντων να σκέφτονται τις ευρυζωνικές συνδέσεις όταν αναζητούν μέρη για διαμονή περισσότερο από ό,τι πριν από 15 χρόνια.

Ωστόσο, δεν είναι μόνο οι ενήλικες που εξετάζουν τις συνδέσεις τους όταν σχεδιάζουν ένα μέρος για να μείνουν, με το 43% των γονέων να δηλώνουν ότι είχαν αιτήματα από τα παιδιά τους να μείνουν σε ένα πάρκο με αξιόπιστη ευρυζωνική σύνδεση. Για τους ιδιοκτήτες τροχόσπιτων και πάρκων διακοπών, η ζήτηση για επαρκή πρόσβαση στο Διαδίκτυο κατά τις διακοπές θα μπορούσε επίσης να μεταφραστεί σε αύξηση του εισοδήματος, με το 83% των επισκεπτών να δηλώνουν ότι θα πλήρωναν επιπλέον κόστος για να μείνουν σε έναν ιστότοπο με ισχυρή σύνδεση.

Τα στοιχεία αποκάλυψαν ότι το 61% των ατόμων θα πλήρωνε έως και 10 £ (περίπου 11,54 USD ) ανά διανυκτέρευση από πάνω για πρόσβαση. Η Francesca Lee, επικεφαλής εμπορικός διευθυντής της Voneus, η οποία παρέχει πλήρη οπτική ίνα και ασύρματη ευρυζωνική σύνδεση σε αγροτικές και δυσπρόσιτες κοινότητες σε περισσότερες από 25 κομητείες στο Ηνωμένο Βασίλειο, δήλωσε: «Αυτή η έρευνα αγοράς δίνει μια συναρπαστική εικόνα στη νοοτροπία του σύγχρονου επισκέπτη του τροχόσπιτου και του πάρκου διακοπών και όπου βρίσκονται οι τρέχουσες προτεραιότητες.