Σταθερή πορεία ανάκαμψης ταχύτερη από αυτή των αστικών ξενοδοχείων καταγράφουν τα ξενοδοχεία των αεροδρομίων μετά τις χαμηλές πληρότητες της πανδημίας.

Χάρη στις μεταβαλλόμενες τάσεις εργασίας και την εξέλιξη των ανέσεων που προσφέρουν, τα ξενοδοχεία αεροδρομίων, ακόμη και τα αεροδρόμια προτιμώνται για ορισμένους τύπους συναντήσεων.

Ενώ οι καθυστερήσεις πτήσεων κάνουν πολλούς ταξιδιώτες να φοβούνται τον χρόνο στο αεροδρόμιο αυτό το ευρέως διαδεδομένο συναίσθημα δεν εμποδίζει τις συναντήσεις στο αεροδρόμιο. Αυτό αποκαλύπτει σε μελέτη της η συμβουλευτική εταιρία CBRE.

Ανάκαμψη

Ενώ τα επίπεδα πληρότητας ούτε στα αστικά ξενοδοχεία ούτε στα ξενοδοχεία αεροδρομίου δεν έχουν φτάσει ακόμη τα επίπεδα του 2019, τα ξενοδοχεία αεροδρομίων ανακάμπτουν λίγο πιο γρήγορα, δήλωσε η Rachel Rothman, επικεφαλής της ξενοδοχειακής έρευνας και ανάλυσης δεδομένων του CBRE.

«Τον Σεπτέμβριο του 2022, τα επίπεδα πληρότητας σε ξενοδοχεία που βρίσκονται κοντά σε αεροδρόμια ήταν περίπου 4,5% κάτω από τα επίπεδα του 2019 και οι πληρότητες στα αστικά ξενοδοχεία ήταν 8% κάτω από το 2019», είπε.

«Πιστεύουμε ότι η ταχύτερη ανάκαμψη στα αεροπορικά ταξίδια σε σχέση με την παρουσία στο γραφείο είναι πιθανόν ένας παράγοντας που συμβάλλει στην ταχύτερη ανάκαμψη της πληρότητας των αεροδρομίων».

Η Hyatt συγκαταλέγεται μεταξύ των ξενοδοχειακών εταιρειών που βλέπουν αυξημένη ζήτηση για τις ιδιοκτησίες των αεροδρομίων της, με τη ζήτηση να έχει σχεδόν επιστρέψει στα προ πανδημίας επίπεδα, σύμφωνα με τον Gus Vonderheide, αντιπρόεδρο παγκόσμιων πωλήσεων, εταιρικών επιχειρήσεων και παροδικών.

Από το τρίτο τρίμηνο του 2022, η ζήτηση του ομίλου στα ξενοδοχεία αεροδρομίων είχε φτάσει περίπου το 95% των επιπέδων του 2019, ενώ η παροδική ζήτηση έφτασε μόνο το 86%, είπε ο Rothman. Επιπλέον, τα έσοδα του ομίλου ήταν ελαφρώς πάνω από το επίπεδο του 2019, αντανακλώντας υψηλότερες τιμές δωματίων.

Εάν τα αστικά ξενοδοχεία χρειάζονται περισσότερο χρόνο για να φτάσουν τα επίπεδα απόδοσης του 2019 από τα αντίστοιχα των αεροδρομίων, είναι επειδή έχουν περισσότερο έδαφος να καλύψουν, σύμφωνα με την Alison Hoyt, ανώτερη διευθύντρια συμβούλων για το STR.

Τα στοιχεία από το STR δείχνουν ότι οι πληρότητες τόσο των ξενοδοχείων αεροδρομίων όσο και των αστικών ξενοδοχείων ήταν σχεδόν ίδιες τον Σεπτέμβριο του 2022, 70,7% και 70,5%, αντίστοιχα. Τα στοιχεία δείχνουν επίσης ότι τον Σεπτέμβριο του 2019, τα αστικά ξενοδοχεία ξεπέρασαν τα ξενοδοχεία αεροδρομίων, με πληρότητα 75,5% και 73% αντίστοιχα.