Σύνταξη: tourismtoday.gr

Τους πιο οικονομικούς προορισμούς για digital nomads σε Ευρώπη την υψηλή περίοδο το καλοκαίρι (Ιούνιο, Ιούλιο, Αύγουστο), αποκαλύπτουν οι χρήστες από το ταξιδιωτικό φόρουμ του Reddit.

Στο Μπούντβα στην ηλιόλουστη ακτή της Αδριατικής στο Μαυροβούνιο

Το Μπούντβα στο Μαυροβούνιο έχει ηλιόλουστες παραλίες στην Αδριατική, μια γοητευτική μεσαιωνική Παλιά Πόλη και φτηνές τιμές. Οι μηνιαίες ενοικιάσεις ξεκινούν από περίπου 700 ευρώ το μήνα στην υψηλή περίοδο.
Σε όλη την πόλη υπάρχουν διάσπαρτοι, διάφοροι χώροι συνεργασίας.

Όσοι θέλουν να ξεφύγουν από την πολυκοσμία της θάλασσας, μπορούν να κατευθυνθούν στα ορεινά, όπως προτείνει χρήστης του Reddit.

Ο ασβεστολιθικός ορεινός όγκος Ντουρμιτόρστα βορειοδυτικά της χώρας είναι δημοφιλής για την πεζοπορία, τα φαράγγια και τις παγετώδεις ορεινές λίμνες του.

Βρείτε πιο ήσυχες και φθηνότερες εναλλακτικές λύσεις στο κοντινό φαράγγι Πίβα στο Πλουζίν, ή κατευθυνθείτε νότια στη λίμνη Σκάνταρ κοντά στα αλβανικά σύνορα.

Δουλεύοντας δίπλα σε μια λίμνη στην Οχρίδα της Βόρειας Μακεδονίας

Η Βόρεια Μακεδονία δεν βρίσκεται στο ραντάρ των περισσότερων ταξιδιωτών και αυτό είναι που την κάνει την ιδανική χώρα για μια προσιτή καλοκαιρινή απόδραση.

Όχι μόνο οι τιμές είναι χαμηλότερες από πιο δημοφιλείς προορισμούς όπως η Ισπανία και η Ιταλία, αλλά οι βραχυχρόνιες ενοικιάσεις έχουν λιγότερη αρνητική επίδραση στους ντόπιους.

Οι ταξιδιώτες λατρεύουν την παραλίμνια πόλη της Οχρίδας, για εξ αποστάσεως εργασία.
Επίσης υπάρχουν αρκετοί χώροι στην πόλη, κατάλληλα διαμορφωμένοι για απομακρυσμένους εργαζόμενους.

«Η Οχρίδα έχει εξαιρετικά καλό καιρό, όχι τόσο ζεστό καλοκαίρι -περίπου 30-35 βαθμούς το πολύ κατά τη διάρκεια της ημέρας- και πιο κρύες νύχτες, ώστε να μπορείτε να κοιμάστε καλά χωρίς AC», λέει ένας χρήστης του Reddit.
Εχει επίσης φτηνό φαγητό, καλό διαδίκτυο και έντονη νυχτερινή ζωή.

Για ακόμη φθηνότερες βραχυπρόθεσμες ενοικιάσεις, ιδανική είναι στα ανατολικά η Μπίτολα με νεοκλασική αρχιτεκτονική, κουλτούρα καφέ και διαμερίσματα με μόλις 200 ευρώ το μήνα.

Εξοικονομήστε χρήματα σε ένα παραποτάμιο διάλειμμα στο Βελιγράδι της Σερβίας

Η επιλογή μιας πόλης αντί για μια παράκτια τοποθεσία είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους για να διατηρήσετε τον προϋπολογισμό σας υπό έλεγχο, ειδικά αν σχεδιάζετε ένα καλοκαιρινό διάλειμμα την τελευταία στιγμή, σύμφωνα με το ταξιδιωτικό φόρουμ.

Προτείνουν να κατευθυνθείτε στα Βαλκάνια για ένα διάλειμμα χαμηλού κόστους. Στο Βελιγράδι, την πρωτεύουσα της Σερβίας, μπορείτε να βρείτε μηνιαία ενοικίαση διαμερίσματος με μόλις 380 ευρώ.

Οι καλοκαιρινές θερμοκρασίες δεν είναι υψηλές, που σημαίνει ότι μπορείτε να κάνετε ηλιοθεραπεία ενώ χαλαρώνετε δίπλα στους ποταμούς Δούναβη και Σάβα.
Πηγαίνετε στην μποέμικη συνοικία Ζεμούν με τα παραποτάμια καφέ, τα ζωηρά νυχτερινά μπαρ και εύκολη πρόσβαση στο φυσικό καταφύγιο Νησί του Μεγάλου Πολέμου.

Απόδραση στα βουνά στο Μπάνσκο της Βουλγαρίας

Λίγες μόνο ώρες νότια της βουλγαρικής πρωτεύουσας της Σόφιας βρίσκεται μια ορεινή πόλη που είναι πιο γνωστή για το χειμερινό σκι της, αλλά υπάρχουν πολλοί λόγοι για να επισκεφτείτε το Μπάνσκο και κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.

Στους πρόποδες του όρους Πιρίν, η πόλη είναι μια πύλη για τα μονοπάτια πεζοπορίας του Εθνικού Πάρκου Πιρίν. Ποτάμια περνούν μέσα από κοιλάδες γεμάτες λουλούδια και δάση κωνοφόρων, όπου ζουν λύκοι και καφέ αρκούδες.

Ο Ιούλιος-Σεπτέμβριος φέρνει μια σειρά από πολιτιστικές εκδηλώσεις και φεστιβάλ στο Μπάνσκο, που κυμαίνονται από τον κινηματογράφο κάτω από τα αστέρια μέχρι τα φεστιβάλ τζαζ και φολκλόρ.

Οι μηνιαίες ενοικιάσεις δωματίων το καλοκαίρι ξεκινούν από μόλις 230 ευρώ και οι θερμοκρασίες είναι ζεστές αλλά λιγότερο αποπνικτικές από ό,τι στην πρωτεύουσα.