Σύνταξη: tourismtoday.gr

Τα πέντε top αξιοθέατα στο Παρίσιγια Γάλλους και ξένους τουρίστες- αποκαλύπτει μελέτη της Atout France. Πρόκειται για τις πιο δημοφιλείς τουριστικές τοποθεσίες της γαλλικής πρωτεύουσας το 2022.

Ποια είναι τα top αξιοθέατα στο Παρίσι

1. Ντίσνεϋλαντ

Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι η Ντίσνεϋλαντ του Παρισιού, είναι το πιο επισκέψιμο μέρος στη Γαλλία και την Ευρώπη.
Κατά τη διάρκεια του 2022, το θεματικό πάρκο της Disney Company υποδέχτηκε περίπου 15 εκατομμύρια τουρίστες. Πρόκειται για αριθμό ρεκόρ επισκέψεων σε ολόκληρη την ήπειρο.

Κάθε χρόνο, εκατομμύρια Γάλλοι και ξένοι επισκέπτες φτάνουν στο Μαρν-λα-Βαλέ για να απολαύσουν όχι μόνο τα αξιοθέατα αλλά και τα καταστήματα, τα εστιατόρια και τα ξενοδοχεία που βρίσκονται δίπλα στο πάρκο.

2. Λούβρο

Το Μουσείο του Λούβρου ήταν ο δεύτερος πιο επισκέψιμος χώρος στη Γαλλία με 7,8 εκατομμύρια επισκέπτες.

Σε αντίθεση με την Ντίσνεϋλαντ, το 70% των επισκεπτών του μουσείου είναι ξένοι, κυρίως Ευρωπαίοι και Αμερικανοί.

Το 2022, το μουσείο υποδέχθηκε 7,8 εκατομμύρια επισκέπτες, σημειώνοντας αύξηση 170% σε σχέση με το προηγούμενο έτος.
Τα στοιχεία είναι χαμηλότερα από αυτά του 2018, που υποδέχθηκε περισσότερους από 10 εκατομμύρια επισκέπτες.

Περισσότερες από 400 αίθουσες εκθέσεων, έργα τέχνης και αντικείμενα καλύπτουν μια γεωγραφική περιοχή από τη Δυτική Ευρώπη έως την Ανατολική Ασία και την Ελλάδα.

Στεγασμένο στην πρώην κατοικία των βασιλιάδων της Γαλλίας, το Λούβρο έχει μερικούς από τους πιο όμορφους πίνακες στον κόσμο. Μεταξύ αυτών είναι η Μόνα Λίζα, η Στέψη του Ναπολέοντα και η Σχεδία της Μέδουσας.

3. Παλάτι στις Βερσαλίες

Τέσσερις αιώνες μετά την κατασκευή του, το Παλάτι των Βερσαλιών παραμένει πρωταρχικός προορισμός για τους τουρίστες.

Το 2022, περισσότεροι από 7 εκατομμύρια τουρίστες περπάτησαν στο Hall of Mirrors, ανακάλυψαν το Διαμέρισμα του Βασιλιά και επισκέφτηκαν τους υπέροχους κήπους στο Παλάτι των Βερσαλιών.

Ο προορισμός μόλις είκοσι χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της πρωτεύουσας, έχει ταξινομηθεί ως Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO.
Το παλάτι είναι το σύμβολο της πολιτικής, οικονομικής και πολιτιστικής δύναμης της Γαλλίας του 17ου αιώνα.

4. Πύργος Άιφελ

Ο Πύργος Άιφελ είναι άρρηκτα συνδεδεμένος τόσο με τη Γαλλία όσο και με την πόλη του Παρισιού και προσέλκυσε 5,9 εκατομμύρια επισκέπτες το 2022.

Ωστόσο, αυτός ο αριθμός περιλαμβάνει μόνο οι επισκέπτες που πλήρωσαν εισιτήριο για να ανέβουν και να δουν το Παρίσι από ψηλά και όχι τους τουρίστες που προτίμησαν να μείνουν στην περιοχή του μνημείου.

Η «Σιδηρά Κυρία» προσφέρει μια μοναδική θέα της γαλλικής πρωτεύουσας με ύψος 324 μέτρα. Αυτή η θέα 360° σάς επιτρέπει να θαυμάσετε το Πάνθεον, τον Πύργο του Μονπαρνάς, τη Μονμάρτρη, τον Σηκουάνα και πολλά άλλα.

5. Κέντρο Πομπιντού

Το Εθνικό Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης υποδέχθηκε 5,4 εκατομμύρια Γάλλους και διεθνείς τουρίστες το 2022. Είναι το μόνο τουριστικό σημείο μεταξύ των πέντε με τις περισσότερες επισκέψεις που έχει ξεπεράσει το επίπεδο του 2019.

Πάνω από 100.000 έργα τέχνης απλώνονται σε περίπου 28.000 τ.μ., προσελκύοντας λάτρεις της τέχνης κάθε χρόνο.

Το μουσείο τέχνης και πολιτισμού προσφέρει νέες εκθέσεις κάθε χρόνο όπως η έκθεση Germaine Richier και οι νέες μορφές καλλιτεχνικής δημιουργίας, όπως τα NFT προσελκύοντας ξένους τουρίστες και ντόπιους.

Υπενθυμίζουμε ότι το Κέντρο Πομπιντού θα κλείσει τις πόρτες του τον Σεπτέμβριο του 2024 για μια περίοδο τριών ετών, λόγω εργασιών ανακατασκευής.