Το Ηράκλειο Κρήτης συμπεριλαμβάνεται στη λίστα με τις κορυφαίες πόλεις για οικογενειακές διακοπές στον κόσμο. Αυτό προέκυψε σύμφωνα με πρόσφατη έκθεση του The Family Vacation Guide.

Στην πρώτη θέση βρίσκεται το Άμπου Ντάμπι καθώς κατατάχθηκε ως η καλύτερη πόλη στον κόσμο για οικογενειακή απόδραση.

Ο Οδηγός Οικογενειακών Διακοπών κυκλοφόρησε τον κατάλογο του 2022 με τις κορυφαίες πόλεις που πρέπει να επισκεφτείτε με παιδιά.

Το Άμπου Ντάμπι βρίσκεται στην κορυφή της μελέτης, με 8,05 στα 10.

Η πρωτεύουσα των ΗΑΕ έχει την υψηλότερη βαθμολογία δείκτη ασφάλειας στο top 10, και επίσης έχει καλή απόδοση για τον αριθμό των φιλικών προς την οικογένεια αξιοθέατα που διαθέτει, συμπεριλαμβανομένου του πρώτου ξενοδοχείου Warner Bros στον κόσμο και πολλών θεματικών πάρκων.

Σημείωσε επίσης υψηλή βαθμολογία για τον ηλιοφάνεια του καιρού του, ο οποίος είναι κατά μέσο όρο 13 ώρες την ημέρα τον πιο ηλιόλουστο μήνα του έτους.

Το Ντουμπάι είναι μια άλλη εξαιρετική επιλογή για μια οικογενειακή απόδραση, καταλαμβάνοντας τη δεύτερη θέση στον Δείκτη Οικογενειακών Διακοπών 2022 με βαθμολογία 7,76.

Το εμιράτο φιλοξενεί το ψηλότερο κτίριο στον κόσμο, πολλά ξενοδοχεία σε στυλ θερέτρου και πολλά υδάτινα πάρκα, το εμιράτο χάνει πόντους για την υψηλότερη από τη μέση τιμή δωματίου σε ξενοδοχείο, η οποία είναι 124,50 $, σε σύγκριση με τα 94,50 $ του Άμπου Ντάμπι.

Στην Τρίτη θέση βρίσκεται η Αττάλεια στην Τουρκία που βαθμολογείται με 6,27 και επαινείται για τις λευκές παραλίες και το απίστευτο μεσογειακό της τοπίο.

Ο ετήσιος δείκτης από τον ταξιδιωτικό ιστότοπο κατατάσσει τους προορισμούς με βάση 11 διαφορετικούς παράγοντες, όπως η ασφάλεια, τα επίπεδα ρύπανσης, ο αριθμός των φιλικών προς την οικογένεια αξιοθέατα και αξιοθέατα και το μέσο κόστος ενός δωματίου ξενοδοχείου.

Οι 20 καλύτερες πόλεις για οικογενειακές διακοπές έχουν ως εξής :

  1. Άμπου Ντάμπι, ΗΑΕ.
  2. Ντουμπάι, ΗΑΕ.
  3. Αττάλεια, Τουρία.
  4. Μαδρίτη, Ισπανία.
  5. Ηράκλειο, Ελλάδα.
  6. Λας Βέγκας, ΗΠΑ.
  7. Αλικάντε, Ισπανία.
  8. Σιγκαπούρη, Σιγκαπούρη.
  9. Κάιρο, Αίγυπτος.
  10. Μελβούρνη, Αυστραλία.
  11. Μπανγκόκ, Ταϊλάνδη.
  12. Πάλμα ντε Μαγιόρκα, Ισπανία.
  13. Σαν Ντιέγκο, ΗΠΑ.
  14. Μαρακές, Μαρόκο.
  15. Λισαβόνα, Πορτογαλία.
  16. Μαϊάμι, ΗΠΑ.
  17. Πουκέτ, Ταϊλάνδη.
  18. Πράγα, Τσεχία.
  19. Κωνσταντινούπολη, Τουρκία.
  20. Σίδνεϋ, Αυστραλία.

Η έρευνα αποκαλύπτει επίσης ότι η πιο ασφαλής πόλη στον κόσμο για επίσκεψη με παιδιά είναι το Σαπόρο στην Ιαπωνία, ενώ η πιο οικονομική πόλη για οικογενειακές διακοπές είναι η Μπανγκόκ της Ταϊλάνδης, όπου οι μέσες τιμές ξενοδοχείων είναι μόνο 43 δολάρια ανά διανυκτέρευση.

Η Ταϊλάνδη έχει επίσης καλή απόδοση όταν πρόκειται για πράγματα που πρέπει να κάνετε. Το Πουκέτ – η μικρότερη πόλη στον δείκτη – κατατάσσεται στην υψηλότερη θέση για αξιοθέατα φιλικά προς την οικογένεια με 115,92 αξιοθέατα ή ορόσημα ανά τετραγωνικό χιλιόμετρο, που σημαίνει ότι οι οικογένειες που επισκέπτονται το μεγαλύτερο νησί της Ταϊλάνδης έχουν πάνω από 1.500 αξιοθέατα για να διαλέξουν.

Για οικογένειες που αναζητούν τον ήλιο, το Κάιρο στην Αίγυπτο και το Σαν Φρανσίσκο των ΗΠΑ βρίσκονται στην κορυφή της λίστας, το καθένα έχει 14 ώρες ηλιακού φωτός την ημέρα τον πιο ηλιόλουστο μήνα του, δίνοντας στους ταξιδιώτες πολλές ώρες φωτός για να απολαύσουν την εξερεύνηση.

Όταν πρόκειται να απομακρυνθείτε για λίγο καθαρό αέρα, η Ζυρίχη της Ελβετίας είναι το καλύτερο μέρος για ένα οικογενειακό ταξίδι. Η ελβετική πόλη έχει τον καθαρότερο αέρα στον δείκτη με βαθμολογία ρύπανσης μόλις 17,58, χάρη στις σημαντικές προσπάθειες της πόλης να μειώσει την ατμοσφαιρική ρύπανση.