Παρά τον καταστροφικό COVID-19 κάποιοι προορισμοί στην Ευρώπη άντεξαν. Και μάλιστα ένας ελληνικός είναι στην 1η θέση αυτών των τουριστικών hotspots και ένας άλλος στην 3η θέση, σύμφωνα με την τελευταία έκδοση της έκθεσης ECM-ForwardKeys Quarterly Barometer.

Η έκθεση δημοσιεύθηκε από κοινού από το ForwardKeys και τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό, European Cities Marketing (ECM) και αποκαλύπτει τις πιο ανθεκτικές πόλεις της Ευρώπης στην πανδημία (με μερίδιο τουλάχιστον 1% των διεθνών αφίξεων).

Στην κορυφή της λίστας του top 10, είναι το Ηράκλειο της Κρήτης. Όπου οι κρατήσεις πτήσεων έχουν πτώση μόλις 25,4%  από το επίπεδο του 2019.
Το Ηράκλειο της Κρήτης, κατατάσσεται ως η πιο ανθεκτική μεγάλη πόλη της Ευρώπης όσον αφορά στα εισιτήρια που εκδόθηκαν από την 1η Οκτωβρίου έως τις 31 Δεκεμβρίου 2020.
Η Αθήνα βρίσκεται στην 3η θέση με απώλειες 71,4%.

Σύμφωνα με την έκθεση, από τις 27 Οκτωβρίου, οι συνολικές εισερχόμενες κρατήσεις πτήσεων για την ΕΕ και το Ηνωμένο Βασίλειο, για το τέταρτο τρίμηνο του 2020, ήταν στο -85,6% από το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι.

Οι τάσεις

  1. Τα ταξίδια αναψυχής είναι σε καλύτερο επίπεδο από ότι τα επαγγελματικά ταξίδια.
  2. Οι κρατήσεις κυριαρχούν την περίοδο των Χριστουγέννων.
  3. Οι ταξιδιώτες κάνουν κράτηση την τελευταία στιγμή, πιθανώς επιφυλακτικοί για τους περιορισμούς που επιβάλλονται χωρίς προειδοποίηση.
  4. Οι ναύλοι είναι σταθερά χαμηλοί, με τις αεροπορικές εταιρείες να κάνουν ότι μπορούν για να δελεάσουν τους ταξιδιώτες.
  5. Προορισμοί που παρέμειναν ανοιχτοί στα ταξίδια της ΕΕ, όπως η Στοκχόλμη, υπέφεραν σχετικά λιγότερο.