Σύνταξη: tourismtoday.gr

Η τουρκική Corendon Airlines είναι η πρώτη ευρωπαϊκή εταιρεία που καθιερώνει ζώνη χωρίς παιδιά στις πτήσεις της ακολουθώντας το παράδειγμα άλλων διεθνών αερομεταφορέων όπως η AirAsia.

Ο αερομεταφορέας, μόλις ανακοίνωσε ότι εισάγει ζώνες χωρίς παιδιά σε ένα από τα δρομολόγια της.
Η ζώνη «only adult» θα είναι προσβάσιμη σε επιβάτες άνω των 16 ετών. Η εταιρεία θα αρχίσει να προσφέρει την υπηρεσία μόνο για ενήλικες από αυτόν τον Νοέμβριο σε πτήσεις μεταξύ του Άμστερνταμ και του νησιού Κουρασάο της Καραϊβικής.

Ο χώρος χωρίς παιδιά θα βρίσκεται στο μπροστινό μέρος του αεροπλάνου και θα έχει 93 θέσεις και θα χωρίζεται από το υπόλοιπο επίπεδο με τοίχους και κουρτίνες.
Οι επιβάτες που θα επιλέξουν θέση στην «only adult» θα πληρώσουν επιπλέον 45 ευρώ (απλή μετάβαση).

Υπάρχουν επίσης εννέα διαθέσιμες θέσεις με επιπλέον χώρο για τα πόδια που κοστίζουν επιπλέον 100 ευρώ ανά πτήση.

Ο Atilay Uslu, ιδρυτής της Corendon, είπε ότι η ζώνη χωρίς παιδιά στοχεύει «να φιλοξενήσει ταξιδιώτες που αναζητούν επιπλέον ηρεμία κατά τη διάρκεια της πτήσης τους».

Όπως επίσης επισήμανε «οι γονείς που ταξιδεύουν με παιδιά μπορούν να αισθάνονται λιγότερη ανησυχία για την ενόχληση των άλλων επιβατών».

Αν και ακούγεται ιδανικό για κάποιους, η απόφαση έχει πυροδοτήσει αντιδράσεις στα social media.

Ωστόσο οι Αμερικανοί ταξιδιώτες συμφωνούν με την ιδέα, όπως αποκαλύπτει σχετική έρευνα των Redfield και Wilton Strategies, για λογαριασμό του Newsweek.

  • Σχεδόν το 60% συμφώνησε ότι μια ζώνη μόνο για ενήλικες σε αεροπλάνα και τρένα «είναι κάτι θετικό».
  • Το 27% διαφώνησε για τις «ζώνες χωρίς παιδιά»
  • Το 14% δεν είναι βέβαιο αν είναι καλό ή όχι.

Ποιες άλλες αεροπορικές εταιρείες έχουν «ζώνες χωρίς παιδιά»

Μπορεί η Corendon να είναι η πρώτη αεροπορική εταιρεία στην Ευρώπη που προσφέρει ζώνες μόνο για ενήλικες, αλλά ορισμένες διεθνείς εταιρείες διαθέτουν ήδη αυτήν την υπηρεσία.

Η AirAsia διαθέτει μια «ήσυχη ζώνη» στις πτήσεις μεγάλων αποστάσεων με A330, η οποία προορίζεται για επιβάτες ηλικίας 12 ετών και άνω.

Η Scoot -low cost αεροπορική εταιρεία με έδρα τη Σιγκαπούρη- διαθέτει καμπίνες «ScootinSilence» στις 787 πτήσεις της. Αυτές είναι επίσης προσβάσιμες μόνο σε ταξιδιώτες άνω των 12 ετών.

Σύμφωνα με όσα δήλωσαν TUI, KLM και Transavia δεν είναι στα σχέδια τους ο αποκλεισμός παιδιών σε χώρους στα αεροπλάνα τους.