Το Ηνωμένο Βασίλειο συνεχίζει να ηγείται της ανάκαμψης στον τομέα φιλοξενίας στην Ευρώπη με τον αναλυτή δεδομένων ξενοδοχείων STR να αναφέρει ότι ήταν «η ισχυρότερη αγορά στην Ευρώπη» τον Μάρτιο και τον Απρίλιο μαζί με την Ιρλανδία.

Η πληρότητα των ξενοδοχείων στο Ηνωμένο Βασίλειο είχε ανακτήσει στο 90% του επιπέδου του 2019 μέχρι τις αρχές Μαΐου σε σύγκριση με το 78% σε ολόκληρη την Ευρώπη, σύμφωνα με το STR.

Ωστόσο, ο διευθύνων σύμβουλος της STR, Robin Rossmann, προέβλεψε: «Η Ευρώπη θα είναι το παιδί της ανάκαμψης για τους επόμενους μήνες».

Σημείωσε ότι η ζήτηση τις καθημερινές στην Ευρώπη ήταν στο 90% του επιπέδου του 2019 «τις τελευταίες τρεις εβδομάδες».

Τα τελευταία δεδομένα STR δείχνουν ότι ο μέσο εισόδημα δωματίων (ADR) των ξενοδοχείων έχει ανακάμψει ισχυρά, αλλά δεν είναι ακόμη αρκετά στην Ευρώπη για να ξεπεράσει τον πληθωρισμό.

Ο Rossmann ανέφερε ότι ο δείκτης ADR στην Ευρώπη αυξήθηκε κατά 6% σε σχέση με το 2019 στις αρχές Μαΐου και στο Ηνωμένο Βασίλειο αυξήθηκε κατά 5%.

Το μέσο ημερήσιο επιτόκιο στην Ισπανία αυξήθηκε κατά 14% και στην Πορτογαλία 18%, με την ανάκαμψη της «πραγματικής» ADR –επιτρέποντας τον πληθωρισμό– να «ακολουθεί πολύ πριν από τις προηγούμενες πτώσεις» το 2001 και το 2008-09.

Η μέση πληρότητα στη Μέση Ανατολή είχε επιστρέψει στο 95% του επιπέδου του 2019 και ο δείκτης ADR στο 140%. Αντίστοιχα στις ΗΠΑ ήταν κοντά στο 95% πληρότητα και ο ADR στο 112%.