Σύνταξη: tourismtoday.gr

Στην κατάργηση του υποχρεωτικού εμβολιασμού ενάντια στη νόσο COVID-19 για ταξιδιώτες που την επισκέπτονται από τις Ηνωμένες Πολιτείες αυτό το καλοκαίρι, ανακοίνωσε το Τουριστικό Γραφείο της Ισπανίας την Παρασκευή.

Οι τουρίστες από τις ΗΠΑ θα έχουν το δικαίωμα να ταξιδέψουν στην Ισπανία, ανεξάρτητα από την κατάσταση εμβολιασμού τους, υπό την προϋπόθεση ότι δεν έχουν επισκεφθεί άλλη χώρα πριν από την άφιξή τους στην Ισπανία, με εξαίρεση τη σύνδεση πτήσεων χωρίς έξοδο από το αεροδρόμιο.

Οι απαιτήσεις

Η μόνη απαίτηση για τους ταξιδιώτες των ΗΠΑ είναι να συμπληρώσουν ένα ερωτηματολόγιο υγείας πριν από την αναχώρηση. Το ερωτηματολόγιο μπορεί να συμπληρωθεί στο διαδίκτυο ή να ληφθεί στο spth.gob.es. Μετά την υπογραφή, οι ταξιδιώτες θα λάβουν έναν κωδικό QR που πρέπει να παρουσιάσουν κατά την επιβίβαση και την άφιξή τους στην Ισπανία. Μάλιστα, οι επισκέπτες από μια χώρα ή περιοχή που θεωρείται χαμηλού κινδύνου θα λάβουν έναν κωδικό γρήγορου ελέγχου QR που θα επιταχύνει τη διαδικασία άφιξης.

Οι επισκέπτες της Ισπανίας που επιστρέφουν στην πατρίδα τους, τις ΗΠΑ, θα εξακολουθήσουν να είναι υποχρεωμένοι να φέρουν αρνητικό αποτέλεσμα τεστ COVID-19 που να έχει ληφθεί εντός 3 ημερολογιακών ημερών από την αναχώρηση ή αποδεικτικό ανάρρωσης για να επιβιβαστούν στην πτήση επιστροφής τους.

Ασφαλής προορισμός

Η Ισπανία άνοιξε ξανά τα σύνορά της σε εμβολιασμένους ταξιδιώτες από όλο τον κόσμο μόλις στις 7 Ιουνίου, με την υπουργό Υγείας της χώρας Καρολίνα Ντάρας να την αποκαλεί «ασφαλή προορισμό».

«Είμαστε σε θέση να ανακτήσουμε σύντομα την ηγεσία του παγκόσμιου τουρισμού», συνέχισε. «Τα εξαιρετικά δεδομένα εμβολιασμού μας φέρνουν πιο κοντά κάθε μέρα στην επιστροφή στην κανονικότητα».